תביעות רשלנות רפואית באבחון מחלות
כאן ניתן לקרוא על תביעות רשלנות רפואית באבחון מחלות ומצבים רפואיים מסכני חיים. לצד תיאור התביעות, מופיע בחלק מהמקומות לחצן למידע נוסף על המקרה ועל הפיצוי
רופאי העור התרשלו והמלנומה אובחנה באיחור קטלני
תביעת רשלנות רפואית באבחון מלנומה אצל גבר בשנות החמישים לחייו. המחלה אובחנה בשלב סופני והמנוח נפטר. המנוח פנה לרופאים בשל נגע סולארי שהעמיד אותו בסיכון להופעת מלנומה. למרות זאת, הוא לא הוכנס למעקב מתאים. כשנה וחצי לאחר מכן, פנה המנוח לרופא העור עם נגע בקרקפת. הנגע לא נבדק ולא אובחן שזו מלנומה. הנגע המשיך וגדל, העמיק וחדר וגרם לדימום. המנוח פנה למרפאה פלסטית לצורך הסרת הנגע מטעמים קוסמטיים, או-אז אובחן לראשונה כי מדובר במלנומה - בשלב סופני. לתביעה צורפה חוות דעת של מומחית לרפואת עור שקבעה כי צריך היה לאבחן הנגע הרבה קודם, כשהוא בשלב ראשוני ובר ריפוי.
תביעה: רשלנות בפענוח צילום חזה ובביצוע בדיקה גופנית עלתה בחייו של ילד בן 4
במשך כחודש סבל המנוח, ילד בריא בן 4, מקשיי נשימה ושיעול. הוריו התרוצצו איתו בין רופאים ומרפאות, עשו צילומי חזה ובדיקות, טיפלו בילד בסירופים ובאינהלציות, עד שלאחר כחודש קרס הילד בפתאומיות ומת בזרועות הוריו בביתו. בבדיקה שלאחר המוות התגלה כי הסיבה למוות היתה גוש בבית החזה שלחץ על קנה הנשימה של הילד ולבסוף חנק אותו. הגוש לא אובחן ולא טופל בשל פענוח שגוי וחלקי של צילומי החזה שעבר הילד וכן בשל אי ביצוע בדיקה גופנית בסיסית בביקורי הילד במרפאות. התביעה נתמכה בחוות דעת של רופאים בכירים בתחומי הרדיולוגיה ורפואת הילדים ומוערכת במיליוני שקלים.
הרופא לא לקח ביופסיה והממצא הפך לסרטן קטלני
תביעה לפיצויים בשמו של גבר בן 65 שנפטר לאחר מאבק ממושך בסרטן הרקטום. שלוש שנים לפני שאובחן אצל המנוח הסרטן, נמוש אצלו בבדיקה ממצא שהצריך ביופסיה. עקב טעות של הרופא המנתח וחוסר מעקב, לא בורר הממצא החשוד והפך לסרטן ממאיר וקטלני. פרופסור לכירורגיה שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי בשל רשלנות לא ניטלה ביופסיה והגוש השפיר הפך לממאיר ומפושט והביא למות החולה.
הגידול במעי הגס אובחן בשלב סופני בשל רשלנות
תביעה לפיצויים בשל רשלנות באבחון סרטן המעי הגס אצל התובעת, אישה בשנות השישים של חייה. התובעת עברה בדיקת קולונוסקופיה בה הוחמץ גידול במעי הגס שלה. כשנה לאחר מכן הופיעו סימני אנמיה ודם סמוי בצואה, שלא בוררו באופן מידי כנדרש על ידי ביצוע קולונוסקופיה חוזרת. כך קרה שבמועד גילוי הגידול במעי הגס של התובעת (בבדיקת קולונוסקופיה נוספת שהיא עברה), נמצא גידול ענק, ששלח גרורות והתובעת אובחנה בשלב 4 הסופני של המחלה.
בדיקת דם סמוי בצואה שהיתה חיובית לא בוררה והמטופלת פיתחה סרטן המעי הגס
תביעה לפיצויים בשמה של אישה בשנות השישים של חייה אשר פיתחה סרטן ממאיר של המעי הגס. כשנתיים קודם לכן עברה האישה כחלק מהשגרה בדיקה לשלול דם סמוי בצואה, שהיתה חיובית. ואולם, לא נעשה המשך בירור כמקובל במקרים אלו על ידי קולונוסקופיה, שאז ניתן היה לאבחן ולכרות גידול שפיר. בהיעדר בירור במשך כשנתיים, הפך הפוליפ השפיר לגידול ממאיר שגרם לתובעת לנכות קשה.
זיהום המעי אובחן וטופל באיחור והאישה נפטרה
תביעה לפיצויים בשל רשלנות באבחון זיהום מעי מסוג קלוסטרידיום דיפיציל, שגרם למות אישה בשנות הארבעים של חייה. המנוחה הייתה מאושפזת לצורכי שיקום בבית לוינשטיין, שם הופיעו סימני זיהום שאובחנו באיחור. בשל כך פונתה המנוחה לבית החולים מאיר כשהיא במצב של ספסיס קשה. בבית החולים לא היו מודעים לעובדה כי המנוחה שלשלה וכי בבית לוינשטיין היה ריבוי מקרים של הידבקות בחיידק הקלוסטרידיום דיפיציל, והאבחנה של סוג החיידק התאחרה. גם כשאובחן החיידק, הטיפול הניתוחי למנוחה בוצע באיחור קטלני והיא נפטרה.
הגידול המוחי אובחן באיחור של 4 שנים והתובעת הפכה נכה קשה
תביעה בשל רשלנות באבחון גידול מוחי אצל צעירה, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. התובעת סבלה מכאבי ראש קשים בגינם עברה היא בדיקת סיטי שפוענחה באופן שגוי כתקינה. בהמשך הלך מצבה והתדרדר עד אשר 4 שנים לאחר מכן הגיעה היא למיון בית החולים לאחר נפילה ברחוב ובריחת שתן. הצעירה עברה בדיקת סיטי שאיבחנה גידול שפיר במוחה, שהיה קיים כבר (כשהוא קטן הרבה יותר) בצילום הסיטי שנעשה 4 שנים קודם לכן ואשר פוענח באופן שגוי כתקין. הגידול שאובחן באיחור של 4 שנים, היה בשלב זה גידול ענק, גרם ללחץ פנימי, לבצקת ולנזקים בלתי הפיכים במוחה של התובעת, ולא ניתן היה כעת לכרתו באופן מלא.
הרופאים ייחסו הכאבים ברגל לשריר תפוס והתובע הפך נכה
תביעה בשל פקקת ורידים עמוקה (DVT) שגרמה לתובע לנכות קבועה. התובע, צעיר שלקה בכאב חדש ומתמיד ברגלו, פנה בשל כך לרופאיו, אולם על אף הרקע המשפחתי של התובע (אב עם DVT), התלונות והקליניקה, לא פעלו הרופאים לשלול הופעת DVT כסיבה לכאבים ולממצאים. בשל כך מחלתו של התובע אובחנה באיחור, רק לאחר שהוא פנה בעצמו לשרותי רפואה פרטית במסגרת אבחון מהיר. התובע נותר עם נכות המתבטאת בתסמונת פוסט טרומבוטית קשה, המלווה בכאבים והגבלות.
רשלנות רפואית באבחון סרטן ושט גרמה לנכות קשה
תביעה לפיצויים כספיים בשל רשלנות רפואית באבחון סרטן ושט אצל אישה בשנות ה-50 לחייה. במשך שנים סבלה התובעת מתופעות גסטרואנטרולוגיות, כולל צרבות, קשיי בליעה ורפלוקס. על אף זאת, נמנעו רופאיה המטפלים בקופת החולים מלבצע הבירור הנדרש (הפניה למומחה לגסטרואנטרולוגיה ו/או לבדיקת גסטרוסקופיה). רק לאחר שפנתה התובעת לרופא פרטי, הופנתה היא לבדיקת גסטרוסקופיה - או אז אובחנה היא כבר עם סרטן ממאיר בוושט. הסרטן חייב ניתוח לכריתת הוושט וגרם לנכות קשה. אילולא ההתרשלות, ניתן היה למנוע הופעת הסרטן לחלוטין או לכל הפחות למגרו בשלביו הראשונים, על ידי טיפול זעיר כגון לייזר. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופסורית בכירה לגסטרואנטרולוגיה.
רשלנות רפואית בגילוי שבץ מוחי גרמה לנכות חמורה
תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית בגילוי שבץ מוחי אצל אישה בשנות החמישים של חייה. במשך שבועיים פנתה התובעת הלוך ושוב אל קופת החולים שלה עם תלונות המלמדות על אירוע מוחי בפתח. למרות זאת לא הופנתה היא לביצוע בירור מיידי, וגם לא נבדקה בדיקה נוירולוגית בסיסית. בהיעדר אבחנה וטיפול, הלך ונחסם עורק מוחי גדול אצל התובעת והיא חוותה אירוע מוחי שהותיר אותה עם נזקים חמורים של שיתוק פלג גוף ימין, הפרעות דיבור ופגיעה קוגניטיבית.
רשלנות בגילוי סרטן בשד הובילה למחלה קשה
תביעה לפיצויים בשל רשלנות בגילוי סרטן שד שהובילה למחלה קשה. התובעת הייתה במעקב אולטרסאונד שד בשל עבר של כריתת ציסטה מהשד. במסגרת המעקב הופיעו ממצאים חשודים שלא זכו לבירור הנדרש. כמו כן, חלק מהבדיקות בוצעו בחיפזון בתוך 3 דקות וברמה תת אבחנתית. כל אלו הובילו לכך שמחלתה של התובעת אובחנה באיחור ניכר והיא נאלצה לעבור טיפולים רבים שהותירו אותה נכה ומוגבלת. הגילוי המאוחר גם גרם לכך שסיכוייה של התובעת לשרוד את המחלה צנחו משמעותית.
הממצא הממאיר בשחלה לא נכרת והצעירה הפכה עקרה
תביעת רשלנות רפואית בשמם של זוג צעירים בשל איחור רשלני באבחון סרטן השחלה אצל התובעת, צעירה בשנות השלושים לחייה. למרות תלונות התובעת וממצאים מחשידים, לא אובחן הגידול בשחלה של התובעת במשך קרוב לשנה. בסופו של דבר אובחן הגידול באיחור ניכר כשהוא מפושט ובשלב מתקדם. בשל כך איבדה התובעת האפשרות להרות וכן סיכויי ההחלמה שלה מהגידול פחתו.
הגוש הסרטני בשד לא זוהה בממוגרפיה והסרטן התגלה באיחור של שנים
תביעה לפיצויים בשל איחור רשלני באבחון גוש סרטני בשד של אישה בשנות החמישים לחייה. בתביעה נטען כי בשל רשלנות של רופא רדיולוג בפענוח בדיקת ממוגרפיה, הוחמץ גוש שאובחן רק כשנתיים וחצי לאחר מכן. האיחור באבחנה גרם לכך שהאישה נאלצה לעבור טיפולים קשים, כולל כריתה מלאה של השד ועוד שני ניתוחי שד מורכבים, טיפולי כימותרפיה וקרינה נרחבת.
רשלנות באבחון פקקת ורידים עמוקה גרמה לנכות ביד
תביעה לפיצויים בעילה של רשלנות באבחון פקקת ורידים עמוקה בידו של התובע, צעיר בשנות העשרים לחייו. הצעיר פנה לרופאת המשפחה עם תלונות אופייניות לפקקת ורידים עמוקים (DVT). על אף התלונות האופייניות לא בוצעה האבחנה, לא בוצעו הבדיקות המתאימות ולא תועדו הממצאים המתבקשים. ניתנה הפניה לבדיקת דופלר של ורידי הידיים באופן לא דחוף. כשבועיים לאחר מכן, כשביצע הצעיר הבדיקה, הסתבר כי לקה הוא בפקקת של ורידי היד. בשל כך ניתן לו טיפול מידי, אולם רופאת המשפחה שוב התרשלה- הפעם החליטה לשנות על דעת עצמה המינון שנקבע לטיפול בתובע. רק לאחר שפנה התובע לרופא מומחה לקרישת דם, שונה הטיפול, אולם היד נותרה כבר עם נזק חמור ובלתי הפיך.
רשלנות באבחון סרטן השחלות אצל אישה צעירה
תביעת רשלנות רפואית באבחון סרטן השחלות אצל אישה בשנות העשרים של חייה, הוגשה לבית המשפט המחוזי על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. לתביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה למיילדות וגינקולוגיה המתמחה באונקולוגיה גינקולוגית. המומחה קבע בחוות דעתו כי בשל שרשרת טעויות ומחדלים של רופאי קופת החולים ובית החולים בהם טופלה התובעת, התאחר אבחון מחלתה בחודשים ארוכים. בשל האיחור הרשלני באבחון, הכפיל הגידול גודלו מספר פעמים והתובעת אובחנה בשלב 4 המתקדם של המחלה. אילולא הרשלנות, קבע המומחה בחוות דעתו, ניתן היה לאבחן את סרטן השחלות אצל התובעת כשהוא בשלב התחלתי ובר ריפוי.
הדלקת בדרכי השתן אובחנה באיחור והכליות של הילד נפגעו בצורה קשה
תביעה לפיצויים בשל רשלנות באבחון דלקת בדרכי השתן אצל ילד כבן 8 שנים, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית המשפט המחוזי. בתביעה, המתבססת על חוות דעת של מומחה רפואי לאורולוגית ילדים, נטען כי בשל איחור רשלני באבחון זיהום חיידקי בדרכי השתן של התובע, נגרמה לו נכות בלתי הפיכה עם נזק צמית וחמור לכליותיו. על אף שהתובע הציג סימנים המלמדים על תחלואה בדרכי השתן, לרבות אצירת שתן ומתן שתן עכור, תרבית שתן לזיהוי הזיהום והתאמת הטיפול בוצעו באיחור של מספר ימים, ובינתיים הרס הזיהום את כליותיו של התובע הקטין.
בדיקת האולטרסאונד פוענחה ברשלנות וסרטן השד אובחן באיחור
בתביעה שהוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען כי בשל רשלנות בפענוח בדיקת אולטרסאונד בית שחי שעברה התובעת- אישה כבת 60- עקב גושים שנמושו בבית השחי שלה, היא אובחנה עם מחלת סרטן באיחור, בשלב מפושט וקטלני. לתביעה צורפו חוות דעת של מומחים רפואיים בתחומי הרדיולוגיה האבחנתית והאונקולוגיה, אשר קבעו כי בשל הרשלנות בפענוח האולטרסאונד וביצוע בדיקות ברמת מיומנות ירודה, אובחן אצל התובעת סרטן שד באיחור של כשנה ו-6 חודשים. בשל האיחור איבדה התובעת כל סיכוי להתרפא וחייה קצרים.
התקף הלב לא אובחן במיון במשך שעות - המטופל קרס ונפטר
איחור באבחון התקף לב בחדר מיון של בית חולים באזור השרון, הביא למות מטופל. זהו נושא התביעה שהוגשה ביום 19.11.19 ע"י עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. בתביעה, שנתמכה בחוות דעתו של פרופ' דן צבעוני- קרדיולוג בכיר, נטען כי רופא חדר המיון טעה בפענוח בדיקת האק"ג שנעשתה למנוח, ולא הורה על ביצוע הבדיקות המתאימות לצורך אבחון התקף הלב עמו התייצב המנוח במיון. רק לאחר שעות ארוכות הבינו במיון כי המנוח לוקה בהתקף לב חמור והוא הועבר לחדר הצנתורים, אך שם הוא כבר קרס, הונשם והועבר לבית חולים אחר להמשך טיפול. מספר שבועות לאחר מכן נפטר המנוח והוא בן 59 בלבד. המנוח הותיר אחריו אישה ושני ילדים בגירים.
התעלמות מממצא חשוד בצילום חזה הביאה למות מטופל
ב-8.7.19 הגשנו לבית משפט השלום בכפר סבא תביעה לפיצויים כספיים בשל מותו בטרם עת של גבר כבן 65, ממחלת הסרטן. המנוח עבר בדיקת סיטי חזה שהראתה ממצא חשוד שלא בורר כנדרש. לאחר שמצבו של המנוח התדרדר, בוצע צילום חדש במכון הדמיה אחר, לאחריו התבקש המנוח לעבור ביופסיה מהממצא שתואר בבדיקה הראשונה, אז, כאמור, טיבו לא בורר. בביופסיה נמצא שמדובר בגידול סרטני בריאות בשלב מתקדם. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לרדיולוגיה אשר קבע כי הרופאים כשלו בתפקידם משלא הפנו המנוח לבירור מיידי כבר לאחר גילוי הממצא בצילום הראשון. אונקולוג בכיר קבע כי אם היה מתבצע הבירור עם גילוי הממצא היו למנוח 70% סיכוי לשרוד, בעוד שבשלב המאוחר בו התגלה סרטן הריאות שלו, סיכוייו לשרוד היו אפסיים, והוא אכן נפטר מספר חודשים לאחר מכן.
הרופא לא אבחן תסביב של האשך- הצעיר נותר עם אשך בודד
בתאריך 13.5.19 הגשנו לבית משפט השלום בירושלים, תביעת רשלנות רפואית בשל איחור באבחון תסביב אשך אצל צעיר. בשל האיחור באבחון התסביב, איבד הצעיר את אשכו והוא נותר כיום עם אשך בודד, עם פגיעה בפוטנציאל הפוריות שלו ועם נזק נפשי נלווה. לתביעה צורפה חוות דעת רפואית של אורולוג בכיר שקבע כי לו היה הרופא אצלו ביקר התובע פועל כנדרש ומפנה את התובע לביצוע מיידי של בדיקת אולטרה סאונד פשוטה בחדר מיון, ניתן היה להציל את האשך של התובע.
המפרצת לא אובחנה בבדיקת אקו לב והחולה נאלץ לעבור ניתוח באיחור
תביעה לפיצויים של גבר בשנות הארבעים המאוחרות לחייו. התובע עבר ניתוח לב פתוח בהצלחה. לאחר שחרורו לביתו החל לחוש ברע. בשל כך עבר התובע בדיקת אקו לב שפוענחה באופן שגוי כתקינה. כחודש לאחר מכן עבר התובע בדיקת אקו לב נוספת שגילתה הפעם התרחבות מפרצתית של אב העורקים שלו. התובע הוכנס לניתוח דחוף בו נכרת החלק המורחב של אב העורקים. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לניתוחי לב-חזה אשר קבע כי ניתן וצריך היה לגלות המפרצת כבר בבדיקת האקו לב הראשונה שעבר התובע. אילולא האיחור באבחנה היה עובר התובע ניתוח קטן יותר ופחות מסוכן עם פחות תופעות לוואי.
לאחר שנים של תלונות בוצע MRI שגילה גידול ענק בגב המטופל
בתאריך 5.9.18 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית של קופת חולים, בשל איחור באבחון גידול בגבו של התובע- גבר בשלהי שנות החמישים של חייו. במשך שנים הציג התובע בפני רופאיו בקופת החולים תלונות רבות על כאבי גב ותסמינים נוירולוגיים שונים שלא זכו להתייחסות המתאימה- במקום לבצע לתובע בירור מקיף הכולל הדמיית MRI של גבו, הופנה הוא הלוך ושוב לטיפולי פיסיותרפיה וטופל הוא בתרופות משככות כאבים תחת אבחנה שגויה. רק כאשר הופיעו אצל התובע סימנים מתקדמים של פגיעה בחוט השדרה שלו (פגיעה בסוגרים) הופנה הוא למיון בית חולים, שם נעשתה לו בדיקת MRI שגילתה גידול ענקי הלוחץ את חוט השדרה שלו. בשל הלחץ המתמשך נותר התובע פגוע, גם לאחר שהגידול הוסר במלואו בניתוח.
האבן בכליה לא אובחנה והמטופלת קרסה
בתאריך 6.2.18 הגשנו עבור אישה בשנות השישים לחייה תביעה לפיצוי כספי בשל רשלנות רפואית שחוותה במסגרת טיפולה בקופת החולים ובמוקד רפואי אליו פנתה. בשל כשלים של הרופאים לא בוצע הבירור הנדרש סביב זיהום עיקש של התובעת בדרכי השתן, עד אשר קרסה התובעת כתוצאה מהתפשטותו של הזיהום מאגן הכליה לדם. אז בוצע סיטי בטן והתגלתה אבן חוסמת בשופכן שהייתה המקור לכל הצרות. התובעת הייתה מאושפזת במשך ימים ארוכים בטיפול נמרץ ונלחמה על חייה כשהיא מחוסרת הכרה - מונשמת ומורדמת ולמזלה היא ניצלה אך נותרה עם טראומה נפשית.
רשלנות רפואית באבחון גידול בעמוד השדרה הביאה למות המטופל
ב-3.1.18 הגשנו לבית המשפט המחוזי תביעה לפיצוי כספי בשל מותו בטרם עת של גבר כבן 60 שחל אצלו איחור באבחון גידול בגב התחתון. רק לאחר שהמטופל התעקש להיבדק על ידי נוירולוג בשל, בין היתר, תחושות של כאבי גב תחתון וזרמים ברגל, הופנה הוא לבדיקה המיוחלת (MRI) ואובחן גידול בגב התחתון שכבר הפך סרטני. גם אז, לא ננקטו הפעולות הנדרשות (ביופסיה לזיהוי סוג הגידול והתאמת טיפול אופטימלי), ולא ניתן הטיפול הנכון, כך שהגידול התפשט באין מפריע בעמוד השדרה של המטופל. לאחר חודשים ארוכים של סבל נפטר המטופל מהמחלה.
רשלנות רפואית חמורה: לא אבחנו גידול בגבו של התובע ולא זיהום בעיניו
בתאריך 18.9.17 הגשנו תביעת רשלנות רפואית בשל טעויות קשות באבחון מצבו הרפואי של התובע: גידול בגבו שהודגם בבדיקות הדמיה עוקבות וכן זיהום CMV שתקף את עיניו במסגרת אשפוז שיקומי. התביעה הוגשה בשמו של נפגע כבן 60 בעת המקרה, ונתמכה בחוות דעת של מומחה לנוירו-כירורגיה ושל מומחה לרפואת עיניים. התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, המוסמך לפסוק פיצוי בלתי מוגבל בסכום.
איחור באבחון דלקת בעמוד השדרה גרם נכות לבחורה צעירה
בתאריך 25.5.17 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי בירושלים, וזאת בשמה של בחורה צעירה, אשר הפכה לנכה קשה המרותקת לכסא גלגלים. הבחורה הגיעה לבית חולים במרכז הארץ, עם תלונות שהיו צריכות להחשיד להתפתחות מחלה נוירולוגית בחוט השדרה. ואולם, תלונות אלה לא זכו לבדיקה ולטיפול ראויים, ובסופו של דבר התפרצה אצלה המחלה במלוא עוצמתה והפכה אותה לנכה.
מכון הממוגרפיה לא בירר ממצא בממוגרפיה- המטופלת נפטרה מסרטן
בתאריך 16.1.17 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים מאוחדת, בשם משפחתה של אישה שנפטרה מסרטן השד. בכתב התביעה נטען שמכון הממוגרפיה של הקופה שגה בייחוס ממצאים מחשידים בשד של התובעת לצלקת מניתוח קודם, ובבדיקות נוספות במהלך השנים שב ופוענח אותו ממצא בלי שינוי מהבדיקה הראשונה. לבסוף, אובחן הסרטן כשהוא בשלב מתקדם, והביא למותה של האישה. התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים ומוערכת בסכום של למעלה מ-2,500,000 ש"ח.
החולה התלוננה במשך שנים על סחרחורות וכאבי ראש והגידול לא אובחן
בתאריך 18.9.16 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים מכבי וביה"ח איכילוב, וזאת בשמה של חולה שאובחן אצלה באיחור גידול במוחה. החולה התלוננה בקופת החולים במשך שנים ארוכות על כאבי ראש, סחרחורות ואי יציבות בהליכה, אך רופאי הקופה נמנעו מלשלוח אותה לבדיקת הדמיה מוחית. גם כאשר כבר בוצע CT מוח בביה"ח איכילוב, ה-CT אובחן ברשלנות כתקין. וכך, חלפו שנים, עד אשר צמח הגידול למימדי ענק וגרם לאישה נזק מוחי ונוירולוגי בלתי הפיך. אם לא די בכך, בניתוח להסרת הגידול שבוצע בביה"ח איכילוב, פגע המנתח ברשלנות בכלי דם ורידי גדול, מה שהוסיף על הנזק המוחי שנגרם לאישה. התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים ומוערכת בסכום של מעל 2.5 מיליון ש"ח.
אסיר שהתלונן על כאב בעין ולא הופנה לרופא עיניים איבד הראייה בעין אחת
בתאריך 29.4.15 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות נגד שירות בתי הסוהר, וזאת בשמו של אסיר שהיה כלוא באחד מבתי הסוהר למשך 11 חודש. באמצע תקופת מאסרו התלונן האסיר בפני רופאת הכלא על כאבים וראייה לא טובה בעינו הימנית. רופאת הכלא רשמה לאסיר הפנייה לרופא עיניים, אולם איש בכלא לא דאג להוציא את האסיר החוצה לבדיקת רופא עיניים, וההפנייה נשכחה. כאשר פנה האסיר שוב לגורמים בכלא, נענה ש"גם ככה אתה משתחרר עוד מעט, אז תחכה ותבדוק את זה באזרחות...". מיד לאחר שהאסיר השתחרר, פנה לרופא עיניים בקופת חולים, אולם אז היה זה כבר מאוחר מדי והוא התעוור לחלוטין בעינו. התביעה הוגשה לבית משפט השלום בראשל"צ, והיא מוערכת לפיכך בסכום של עד 2,500,000 ש"ח.
תביעה: המטופל אובחן בטעות עם סרטן סופני שלא היה לו
בתאריך 1.2.15 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי בתל אביב. התביעה הוגשה נגד מעבדה רפואית העוסקת במתן אבחנות של דגימות, וכן נגד בית חולים גדול במרכז עקב רשלנות רפואית חמורה. בתביעה, שהתבססה על ארבע חוות דעת מומחים בכירים, נטען כי עקב רשלנות של המעבדה, אובחנה דגימה (ביופסיה) שנלקחה מקיבתו של התובע כגידול סרטני אלים ומתקדם. בית החולים אליו הופנה התובע לצורך טיפול בסרטן האלים שלא היה לו, החל מטפל בתובע על סמך האבחנה השגויה של המעבדה ומבלי לאשרר קודם לכן את תוצאות הבדיקה של המעבדה החיצונית במעבדת בית החולים. התובע קיבל עקב האבחנה השגויה טיפול כימותרפי קשה, לאחריו נמסר לו כי הטיפול לא הצליח ולמעשה "אין יותר מדי מה לעשות איתו". בלחץ המשפחה הוכנס התובע לניתוח שכל מטרתו הקלה על סבלו של החולה הסופני, ועבר כריתה נרחבת של איברים, כולל כריתה של הקיבה בשלמותה. או אז- בדגימות שהתקבלו לאחר הניתוח- התגלה כי אין מדובר כלל בגידול סרטני אלים כי אם בגידול "ידידותי" שאיננו סופני, ואשר הטיפול בו אינו מצריך כימותרפיה וניתוח נרחב לכריתת איברים. בסופו של דבר נותר התובע פגוע, סובל מבעיות עיכול קשות עקב היותו ללא קיבה, ולוקה בהפרעה נפשית חמורה שהתפתחה עקב הטראומה הקשה שחווה.
רופאת הנשים לא ביצעה לאישה אולטרה סאונד והחמיצה שרירן ענק
בתאריך 15.12.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת חולים, בשמה של בחורה צעירה, שהגיעה לרופאת הנשים שלה בקופת חולים מספר פעמים עם תלונות על כאבי בטן ודימומי וסת בלתי סדירים. באופן תמוה, הרופאה נמנעה מלבדוק את האישה בביקורים אלה, לא בדיקה גופנית ולא בדיקה באמצעות אולטראסאונד, וביקשה מן האישה לשוב אליה כאשר לא תהיה במחזור (יובהר כי אין כל מניעה לבצע בדיקה לגילויו של שרירן, גם אם האישה במחזור). וכך, התפתח לו ברחם במשך חודשים ארוכים ובאין מפריע שרירן ענק במשקל של כק"ג וחצי (שווה ערך לעובר בגיל 22 שבועות הריון). רק כאשר הגיעה האישה עם אותן תלונות לחדר מיון בבית חולים, אבחנו הרופאים מיד את קיומו של השרירן, אך בשלב זה כבר היה הכרח לבצע ניתוח נרחב באישה לכריתת השרירן על ידי פתיחת בטן הכרוכה בתופעות לוואי צמיתות.
האישה לקתה בשבץ מוחי- בבית החולים חשבו שיש לה דלקת ביד
בתאריך 1.12.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד בי"ח בדרום, בשמה של אישה כבת 60. האישה הגיעה לחדר המיון כשהיא מתלוננת על חולשה ביד ימין. הרופא במיון בדק אותה ועל סמך סימנים נוירולוגיים מחשידים, חשש שהיא סובלת מתחילתו של אירוע מוחי והזמין נוירולוגית לבדוק את האישה. הנוירולוגית התעלמה מחשד זה לאירוע מוחי וקבעה שלאישה יש דלקת בשריר שגורמת לחולשה ביד. לא בוצע צילום CT ראש כמתחייב. האישה אושפזה בבית החולים בלי לקבל אבחון וטיפול מתאים. בינתיים, החולשה הלכה והתפשטה ביד, ברגל ובחצי גוף. רק לאחר כיומיים נוספים בוצע סיטי לאישה ואובחן שהיא סובלת מאירוע מוחי קשה.
רופא המשפחה התעלם מהתלונות- החולה חטף התקף לב
בתאריך 2.6.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת חולים, בשמו של גבר בן 67 שעבר אוטם של שריר הלב (התקף לב). בתביעה נטען כי התובע ביקר מספר פעמים אצל רופא המשפחה בקופה והתלונן על סימפטומים האופייניים להתפתחותה של מחלה בעורקי הלב (כאבים בחזה, עייפות בזמן מאמץ ועוד). הרופא לא טרח כלל לרשום את תלונותיו של התובע, לא היפנה אותו לקרדיולוג והסתפק בבדיקת אק"ג, שגם אם היא תקינה, היא איננה שוללת התפתחותה של מחלת לב המסתיימת בסופו של דבר בהתקף לב. כעבור מספר שבועות לקה אכן האיש בהתקף לב, שהותירו עם נכות.
בדיקת הממוגרפיה פוענחה באופן שגוי וסרטן השד אובחן באיחור
בתאריך 1.6.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד מכון ממוגרפיה פרטי בגין איחור באבחון סרטן שד אצל אישה צעירה. בתביעה נטען כי בעקבות חוסר מקצועיות לא אובחן ממצא חשוד בבדיקת ממוגרפיה שעברה האישה. כשנה וחצי לאחר מכן, חשה האישה בגוש בשד אשר אובחן כגידול סרטני בשלב מתקדם. לאחר כשנה של סבל נפטרה האישה בדמי ימיה.
הרופאים לא מנעו התקף לב אצל גבר עם כאבים בחזה
בתאריך 2.4.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד חברת "ביקורופא" ונגד ביה"ח רמב"ם, בשמו של גבר בן 46 שהגיע למרפאת "ביקורופא" עם תלונות על כאבים בחזה. בתביעה נטען כי הרופא במרפאה לא ביצע לתובע את הבדיקות המתאימות ושלח אותו לביתו עם אבחנה של כאבי בטן וכשהוא רושם לו טיפול בתרופה נגד צרבת. למחרת, הגיע התובע לחדר המיון של ביה"ח רמב"ם עם אותן תלונות, אולם גם שם חלפו כ-12 שעות עד שבוצע לתובע צינתור. אז, היה זה כבר מאוחר מדי, ולתובע נגרם נזק בלתי הפיך לשריר הלב.
רופאי הנשים לא מנעו התפתחות של סרטן בצוואר הרחם והמטופלת נפטרה בדמי ימיה
בתאריך 28.1.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים ושלושה רופאי נשים, בשם משפחתה של אישה בת 40 שנפטרה מסרטן צוואר הרחם. בתביעה נטען, כי על אף שהאישה הייתה תחת טיפולם של מספר רופאי נשים, לא בדקו הם אצלה כראוי סימנים מחשידים להתפתחותו של סרטן צוואר הרחם, וזה התפתח באין מפריע במשך כשנה וחצי והביא למותה של האישה בסופו של דבר.
תביעה עקב איחור באבחון אפנדציטיס
תביעה בשם בחור כבן 40 בה נטען להתרשלות רופאי בית החולים בו טופל באבחון ובטיפול בדלקת של התוספתן ממנה סבל. התובע הגיע למיון בית החולים פעם אחר פעם בהפרש של יומיים, מבלי שאבחנו אצלו סימני דלקת של התוספתן (אפנדיציט). בשל כך דלף תוכן התוספתן לגוף וגרם לאיש לזיהום חמור ומסכן חיים שהצריך ניתוח נרחב לכריתת התוספתן המחורר וניקוי חלל הבטן. בעקבות מחדלי בית החולים נותר התובע עם צלקת מכערת בדופן הבטן אשר גורמת לו לכאבים ואי נוחות.
בית החולים איחר באבחון הגידול וישלם 1,800,000 ש"ח
בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי בית חולים ישלם 1,800,000 ש"ח להוריה של ילדה נכה, בנוסף ל-2,000,000 ש"ח מהמוסד לביטוח לאומי. בכתב התביעה שהוגש על ידי משרדנו נטען כי בית החולים התרשל באבחון גידול בראשה של הילדה, בין היתר בכך שפיענח צילום CT ראש של הילדה בצורה שגויה, וכתוצאה מכך מצבה הרפואי הוחמר והיא נותרה עם נזקים נוירולוגיים קשים.
הרופאים לא אבחנו הגידול בעמוד השדרה והתובע נותר נכה
ביום 16.5.11 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית באבחון, נגד קופת חולים ובית חולים גדול במרכז הארץ. בתביעה נטען כי עקב רשלנות רפואית אובחן באיחור של מספר שנים גידול בעמוד השדרה של התובע. עקב האיחור באבחון הגידול נגרם לתובע נזק נוירולוגי בלתי הפיך שהתבטא בחולשת גפיים תחתונות. לתביעה צורפה חוות דעת של נוירוכירורג בכיר.
בדיקת ה-CT לא בוצעה והחולה נפטרה
בתאריך 14.9.11 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד קופ"ח ובית חולים גדול בדרום הארץ, וזאת בעקבות מותה של אישה בת 53. האישה סבלה במשך שנים ארוכות מכאבי בטן, אולם רופאי הקופה וביה"ח נמנעו מלהפנותה לבדיקת CT בטן, שבכוחה היה לגלות את מחלת המעי הכרונית ממנה סבלה האישה, לטפל בה ולמנוע את התנמקות המעי ומותה של האישה.
טעות באבחנה הובילה לפגיעה בראייה
בתאריך 14.11.11 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים עקב רשלנות של רופא עיניים באבחון זיהום חיידקי בעינה של בחורה צעירה, בשנות העשרים לחייה. בחוות דעתו של פרופ' לרפואת עיניים, אשר צורפה לכתב התביעה, נקבע כי רופא העיניים של קופת החולים התרשל באבחון ובטיפול בתובעת משלא הפנה אותה באופן מיידי לבי"ח, לצורך מתן טיפול נוגד חיידקי באנטיביוטיקה. כמו כן, קבע המומחה כי הטיפול בטיפות העיניים שניתן לתובעת על ידי רופא העיניים, רק החמיר הזיהום והפגיעה בעין.
האירוע המוחי אובחן באיחור והמטופל נותר נכה
בתאריך 28.3.12 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד בי"ח בתל אביב ומשרד הבריאות עקב רשלנות באבחון ובטיפול בתובע, גבר בשנות ה-50, נשוי ואב ל-4 ילדים. התובע הובהל לפנות בוקר בדחיפות למיון בית החולים עקב סחרחורת קשה המלווה בבחילות והקאות. הטיפול בתובע התעכב במשך למעלה מ-3 ימים, עד אשר ביום הרביעי לאשפוזו עבר הוא אירוע מוחי חמור. בחוות דעת של מומחה רפואי בכיר אשר צורפה לתביעה נקבע כי בית החולים התרשל בצורה חמורה באבחון מצבו של התובע ובמתן טיפול רפואי מתאים וכתוצאה מכך נגרם לתובע נזק קשה ובלתי הפיך.
רופאת הילדים לא אבחנה דלקת ראיות והילדה נפטרה
בתאריך 13.8.13 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת חולים מכבי, בשמם של הורים לילדה בת 5, שנפטרה מדלקת ריאות חריפה שלא אובחנה ולא טופלה במועד. הילדה הגיעה לרופאת הילדים עם תלונות על חום, שיעול והקאות, אולם הרופאה לא האזינה כראוי לריאותיה ולא איבחנה שינויים מדאיגים במערכת הנשימה שלה. כתוצאה מכך, לא הופנתה הילדה בדחיפות לבית חולים, וכעבור יום נוסף התמוטטה וקיבלה דום לב. רק בנתיחה שלאחר המוות הסתבר שכבר במועד בדיקתה אצל הרופאה, סבלה הילדה מדלקת ריאות חריפה עם הצטברות נוזל בריאות, שגרמו בסופו של דבר לכשל נשימתי ולמוות, בעקבות היעדר הטיפול. התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע ומוערכת לפיכך במיליוני שקלים.