1,200,000 ש"ח פיצוי בתביעה על איחור באבחון שבץ מוחי. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים על התביעה ועל הפיצויים שהתקבלו
1,200,000 ש"ח פיצוי בתביעה על איחור באבחון שבץ מוחי
מה הייתה הרשלנות הרפואית במקרה זה ?
התובעת, אישה בשלהי שנות החמישים לחייה, פנתה לקופת החולים בשל חולשה ותחושת נימול פתאומיים בידה אך שוחררה ללא טיפול ואבחנה ראויים. מספר ימים לאחר מכן פנתה התובעת שוב לקופת החולים, לאחר שהחלה לסבול גם מקשיי דיבור. למרות העובדה שהתלונות שהציגה התובעת בקופת החולים החשידו מאוד באירוע מוחי בפתח, הופנתה התובעת לבדיקה פסיכיאטרית בחשד לדיכאון. מספר ימים לאחר מכן חוותה התובעת אירוע מוחי שהפך אותה לנכה ומוגבלת. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לנוירולוגיה אשר קבע כי תלונותיה של התובעת חייבו הפנייה מיידית לחדר מיון לשלול אירוע מוחי. אילו היו עושים כך כנדרש, ניתן היה להקדים תרופה למכה ולמנוע את האירוע המוחי.
מהם הנזקים שנגרמו לתובעת בשל הרשלנות הרפואית ?
בעקבות האיחור בטיפול בשבץ המוחי שחוותה התובעת, נגרמה לה פגיעה איסכמית בהמיספרה השמאלית של המוח, המתבטאת בחולשת צד ימין (יד ורגל) וכן הפרעת דיבור (מרכז הדיבור אצל ימניים נמצא במוח משמאל).
על סמך מה נקבע גובה הפיצוי ששולם לתובעת ?
כמקובל בתביעות רשלנות רפואית, גובה הפיצוי הוא נגזרת של נתוני התביעה – מצד אחד, נתוני התובע ערב האירוע, מצד שני – מצבו (הגבלותיו) לאחר ועקב אירוע הרשלנות הרפואית.
במקרה זה, ערב האירוע הייתה התובעת בשלהי שנות ה-50 של חייה, עבדה בשכר מינימום והייתה עצמאית בתפקודיה. הפגיעה בגפיים הימניות של התובעת בעקבות האירוע מגבילה את יכולת התפקוד שלה. התובעת מתניידת באמצעות מקל. הפרעת הדיבור מקשה אף היא על התפקוד של התובעת בכל המישורים.
בשקלול הנתונים, לרבות סיכויי התביעה, הגיעו הצדדים במקרה זה להסכם פשרה ברשלנות רפואית לפיו ישולמו לתובעת 1.2 מיליון ש"ח, מעבר לתשלומי הביטוח הלאומי החודשיים שהתובעת מקבלת.
הפיצויים שקיבלה התובעת בתביעת הרשלנות הרפואית פטורים ממס.