רשלנות בניתוח לב לכריתת גידול הסתיימה במות החולה

תביעה לפיצויים בשל מוות לאחר ניתוח לב לכריתת גוש שפיר הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. בתביעה, שנתמכה בחוות דעת של מומחה בכיר לניתוחי לב, נטען כי עקב רשלנות חמורה שהתבטאה בחוסר זהירות וחוסר מיומנות של המנתחים, נפגע בניתוח המסתם המיטרלי בליבו של המנוח וכן מבנים סמוכים נוספים. בנוסף חל עיכוב בלתי סביר באבחון הנזקים שנגרמו בניתוח, כך שגם ניתוח לתיקון הפגיעות בוצע באיחור. בשל כך נפטר המנוח כשהוא בן 53 שנים.

פגיעה בדרכי מרה בניתוח לכריתת כיס מרה

תביעה לפיצויים בשל רשלנות בניתוח לכריתת כיס מרה שגרמה לחיתוך הצינור הכבדי במקום צינור המרה. בשל כך נאלצה התובעת לעבור ניתוח בטן גדול שכלל פתיחה רחבה של הבטן, וכן נותרה לה נכות פנימית וכן נפשית. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופסור בכיר לכירורגיה שקבע כי ניתן וצריך היה להימנע מהחיתוך השגוי של הצינור הלא נכון, לו רק היה המנתח נוקט בטכניקות המקובלות למצבים אלו.

רשלנות בניתוח גרמה לקרע של קנה הנשימה

תביעה לפיצויים בשמה של אישה בשנות ה-30 לחייה, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר נגד בית החולים מדיקל סנטר הרצליה. בתביעה נטען כי בשל רשלנות של הרופא המרדים בשימוש בטובוס (צינורית להנשמת החולה בעת הרדמתו בניתוח) נגרם קרע של קנה הנשימה של התובעת שהותיר אותה עם נזקים שיוריים רבים.

רשלנות של רופא מרדים בבחירת סוג הרדמה

תביעה לפיצויים נגד בית חולים סורוקה בשל רשלנות בהרדמה. הרופא בחר בסוג הרדמה שלא התאים לחולה, וכמעט גרם למותה. נבחרה הרדמה מלאה ולא הרדמה אזורית כנדרש בניתוח זה. לא בוצעה בדיקה אנטומית של החולה ולא התייחסו לגורמי סיכון להרדמה מלאה כמו השמנת יתר ורפלוקס וסיכון לאספירציה. במהלך ההרדמה, בשלב האינטובציה, נגרמה חסימה של נתיב אויר ואספירציה. הרופאים לא נערכו לאירוע כנדרש והחולה כמעט מתה. נותרו נזקים ובתוך כך פוסט טראומה עם ירידה קוגניטיבית בזיכרון ובחשיבה.

רשלנות בניתוח גרמה לחנק

תביעה לפיצויים בשל אירוע של שכיחת פד בפיו של מנותח, אשר גרם לבליעתו בעת ההתעוררות מההרדמה. בשל בליעת הפד נגרם חנק שהצריך החייאה ולווה בנזקים משניים. הפד הושאר בשל היעדר מעקב אחר מספר הפדים בהם נעשה שימוש בניתוח. החנק הצריך החייאה והנשמה מלאכותית ולווה בחמצת מטבולית קשה. לתובע נגרמה טראומה גופנית ונפשית.

רשלנות במעקב אחרי חולה מנותח גרמה לדימום קטלני

תביעה לפיצויים הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר בגין רשלנות במעקב לאחר ניתוח שעבר קשיש בעורק התרדמה שלו. לאחר הניתוח הופיע זיהום בפצע הניתוחי שלא אובחן ולא טופל, התפשט וגרם לניקוב של העורק המנותח והתפרצות דם מסיבית שהובילה למות החולה. גם הזדמנות אחרונה שהייתה במקרה זה "להקדים תרופה למכה" הוחמצה, כשמספר שעות לפני התפרצות הדימום דווח לרופאים על דמם והחמרה במצב החולה, אולם לא ניתנו ההנחיות המתאימות.

ניתוח לכריתת כיס מרה הסתיים עם פגיעה במעי ונכות משמעותית

תביעת רשלנות רפואית בניתוח לכריתת כיס מרה הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר בשם גבר כבן 55 בעת המקרה. התובע עבר ניתוח לכריתת כיס המרה שלו בשל אבנים. במהלך הניתוח נגרמה פגיעה במעי בשל שימוש בכלי ניתוח לא מתאים (סכין תרמית ולא מספריים). הפגיעה אמנם זוהתה אך טופלה בצורה לקויה. בימים שלאחר הניתוח הלך מצבו של התובע והתדרדר ורק לאחר 6 ימים אובחן כי מדובר בתוצאה של הפגיעה במעי במהלך הניתוח. התובע הוכנס לניתוח דחוף, בו זוהתה הפגיעה במעי ודליפה של תוכן צואה לחלל הבטן. בשל אלו נותר התובע עם נכות משמעותית, הכוללת בין היתר כריתה של המעי הגס הימני, בקעים ענקיים בבטן ובעיות עיכול.

התובעת התעוררה באמצע הניתוח בשל רשלנות רפואית בהרדמה

תביעת רשלנות רפואית בניתוח, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר בשמה של צעירה שעברה ניתוח לכריתת כיס מרה בבית חולים פרטי גדול במרכז הארץ. בשל טעויות רשלניות וקשות של צוות הניתוח, בכלל אלו הרופאה המרדימה, התעוררה התובעת כ-15 דקות לפני שהניתוח הסתיים. איש מצוות חדר הניתוח לא שם לב לכך, למרות העובדה שכל המדדים הראו כי התובעת ערה. התובעת מצידה לא הייתה יכולה לדבר או לזוז בשל השפעת תרופות שיתוק שקיבלה כחלק מקוקטייל ההרדמה. רק לאחר כ-15 דקות, משהוצא צינור הטובוס מגרונה ונוטרל השיתוק, הסתבר כי התובעת הייתה ערה ומשותקת במשך כ-15 דקות.

רשלנות בניתוח לכריתת הערמונית גרמה נכות חמורה לחולה

בחודש דצמבר 2020, הוגשה ע"י עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעה בשל רשלנות רפואית בניתוח לכריתת הערמונית, אשר עבר גבר בשנות ה-70 לחייו. מדובר במקרה חמור של רשלנות לאורך כל שלבי הטיפול הניתוחי בתובע. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לכירורגיה אורולוגית אשר קבע כי במהלך הטיפול בתובע התרחשו מספר כשלים חמורים אשר גרמו לנכויות קשות, בתוך כך: סוג הטיפול היה שגוי (אסור היה לבצע ניתוח אלא צריך היה לבצע הקרנות), במהלך הניתוח כרתו בלוטות לימפה ללא שום צורך רפואי וללא קבלת הסכמת החולה לכך, במהלך הניתוח פגעו במעי הדק של התובע ולא אבחנו זאת במשך 3 ימים לאחר מכן. בשל כל אלו נגרמו לתובע נכות אורולוגית עם אי שליטה על מתן שתן ואין אונות, נכות בטנית עם חסימות מעי ונכות נפשית שנקבעה על ידי מומחה לפסיכיאטריה.

המטופל הוכנס לניתוח אפנדיציט - המנתח חתך את הצד הלא נכון

בתביעה בשל רשלנות רפואית בניתוח, שהוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר בתאריך 9.9.2020, נטען כי המנתחים חתכו בניתוח לכריתת תוספתן את הצד הלא נכון של בטן החולה. החולה, תייר צרפתי בשנות ה-30 לחייו, הגיע במהלך חופשה בארץ לאחד מבתי החולים במרכז הארץ, כשהוא סובל מדלקת של האפנדיציט והוכנס לניתוח לכריתת התוספתן. עם תחילת הניתוח, במקום לחתוך את צד ימין של הבטן (המקום בו נמצא התוספתן) חתך המנתח את צד שמאל. למרבה המזל, הטעות אובחנה, החתך המיותר נתפר והניתוח הושלם. יחד עם זאת, בשל הטעות נותר החולה עם צלקות מכאיבות והידבקויות תוך בטניות. התביעה נתמכה בחוות דעת של רופא מומחה שקבע כי מדובר בטעות גסה ורשלנית.

רשלנות בניתוח קיצור קיבה בשיטת שרוול גרמה לנכות קשה

בתאריך 26.5.20 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעה לפיצויים כספיים, בשל רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה בשיטת שרוול שעבר גבר בשנות השישים לחייו. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לכירורגיה אשר קבע כי בשל טעות טכנית קשה ורשלנית נכשל ניתוח קיצור הקיבה של התובע והופיעו סיבוכים שהצריכו ניתוחי תיקון.

ניתוח שגוי ואגרסיבי גרם למות המנותח

בתביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית בניתוח שהוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר ב-13.12.19 נטען כי החלטות שגויות, כמו גם ביצוע כושל ואגרסיבי של ניתוח לכריתת גידול בטני, ומעקב לקוי אחר מצב החולה לאחר הניתוח הביאו למותו בטרם עת, כשהוא בן 56 שנים בלבד. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופסור מומחה לכירורגיה שקבע כי שרשרת טעויות רשלניות לאורך כל הדרך- מההחלטה על הניתוח, שיטת הניתוח ואופן ביצועו ועד המעקב הכושל לאחר הניתוח והטיפול בדימום משאובחן - גרמו למוות מיותר.

המטופלת נותחה באיחור ובאופן חלקי ונפטרה מדום לב

במשך פרק זמן של כשנתיים, לקתה המנוחה בחמישה התקפי לב בזה אחר זה. למרות קיומם של עורקים חסומים בליבה ושל מסתם מוצר, עברה המנוחה שוב ושוב הרחבות חסרות תועלת של העורקים בצנתור. רק כעבור כשנתיים, כאשר שריר הלב כבר היה הרוס לאור האוטמים החוזרים והנשנים, הוכנסה המנוחה לניתוח לב, אך גם בו בוצע מעקף לעורק אחד בלבד, והמסתם המוצר כלל לא טופל. בסמוך לאחר מכן נפטרה המנוחה מדום לב. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה לניתוחי לב ד"ר יואל אוביל, אשר קבע כי הטיפול במנוחה היה כושל תוך סטייה מההנחיות המקובלות ובשל כך נגרם מותה בטרם עת.

ניתוח לכריתת אונה מהריאה שבוצע במיומנות ירודה גרם למות החולה

בתביעת רשלנות רפואית בניתוח שהגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר ב-21.5.19 נגד בית חולים ברזילי באשקלון נטען כי ביצוע ניתוח לכריתת אונה ריאתית במיומנות ירודה הביא למות המנוח- גבר כבן 68 במותו. בתביעה שנתמכה בחוות דעת של פרופסור לניתוחי לב-ריאה פורטו שלל הכשלים שהובילו במקרה זה למות החולה, לרבות ובין היתר חוסר מיומנות של המנתח. 

כלי הניתוח נפל לתוך בטנה של הילדה והיא נותרה עם צלקות מרובות

במהלך ניתוח לכריתת תוספתן מודלק (אפנדציט) נפל ראש הסקשן בתוך בטנה של המנותחת- ילדה כבת 10 כיום- זהו נושא תביעת רשלנות רפואית בניתוח אפנדציט שהוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר ב-3.4.19 לבית משפט השלום. בתביעה, שנתמכה בחוות דעת רפואית של פרופסור לכירורגיה, נטען כי בשל חוסר זהירות לא הוברג ראש הסקשן כנדרש והוא נפל לתוך בטנה של הילדה במהלך הניתוח. לצורך איתור החלק שנפל נאלצו הרופאים להרחיב חתכי הניתוח. בשל כך נותרה הילדה עם צלקות מרובות, מכאיבות ומכערות. 

המנתח הפלסטי כרת יותר מדי רקמת שד- החזה הפך מעוות וקטום

בתביעת רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה, שהגשנו לבית משפט השלום ב-17.3.19, ניטען כי בשל רמת מיומנות ירודה והתנהלות בלתי סבירה נגרמו עיוותים קשים לשדיה של צעירה, אשר ביקשה להגדילם לאחר הריונות ולידות, על ידי הכנסת שתלי סיליקון. התובעת עברה ניתוח שהותיר אותה עם חוסר סימטריה בין השדיים וכן שד ימין קטום בשל כריית יתר של רקמת שד - כך לפי חוות דעת של מומחה לכירורגיה פלסטית, אשר צורפה לביסוס התביעה. גם ניתוח תיקון שבוצע לצעירה על חשבון הרופא המנתח לא שיפר התוצאה, והיא נותרה עם חזה מעוות לכל ימי חייה. 

הגידול נכרת בניתוח - יחד עם וריד חיוני במוח

בתביעה בשל רשלנות רפואית בניתוח שהגשנו לבית המשפט המחוזי בתאריך 21.1.19, נטען כי מנתח מוח שפעל בניגוד לכללים ולספרות המקצועית ביצע לתובעת, ניתוח כושל לכריתת גידול מוחי. בחוות דעת של מומחה בכיר לניתוח ראש, אשר צורפה לתביעה, נטען כי במקום לבצע לתובעת ניתוח לכריתה חלקית של הגידול (השפיר), ביצע לה המנתח כריתה מלאה ובשל כך כרת גם חלק מווריד חיוני עליו ישב הגידול. המנותחת נותרה בשל כך נכה קשה עם שיתוק ופגיעות קוגניטיביות. 

ניתוח לתיקון מום לב מולד הביאה לבצקת ריאות ומות המטופלת

ביום 22.11.18 הגשנו תביעת רשלנות רפואית בשם בנותיה של קשישה בת כ-72 שהלכה לבית עולמה מספר ימים לאחר ניתוח לב. בתביעה נטען כי נתוניה של המנוחה לא הצדיקו ביצוע הניתוח שבוצע; עוד נטען שהרופאים כשלו בביצוע המעקב אחר המטופלת לאחר הניתוח- למרות העובדה שצילומים הדגימו ממצאים חולניים (בצקת ריאות) לא ניתנה לדבר כל התייחסות והחולה הוזנחה. אילולא הכשלים הייתה המנוחה בין החיים.

התינוק הוכנס לניתוח לב פתוח ולא שרד

תביעה בשל רשלנות בניתוח לב פתוח אצל תינוק, הוגשה על ידינו בתאריך 2.7.18 לבית המשפט המחוזי. בתביעה נטען כי רופאי התינוק כשלו הן באבחנת הסיבה להתדרדרות הלבבית אצלו, בין היתר בשל כך שלא ביצעו לתינוק ביופסיה משריר הלב. עוד נטען כי הניתוח בוצע בטכניקה ירודה ותוך סטייה מרמת הזהירות הנדרשת. 

המנתח נקט בטכניקה ניתוחית שגויה בניתוח לב- המטופל התעורר עם שבץ מוחי

תביעה שהוגשה ב- 18.6.18 לבית המשפט המחוזי בירושלים בשל רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח. בתביעה נטען כי הרופא המנתח לא נקט בטכניקה הניתוחית המתאימה למצבו של המנותח ובשל כך נגרם למטופל אירוע מוחי חמור במהלך הניתוח. האירוע המוחי האיסכמי נגרם כתוצאה מהיסחפות של "פלאק" טרשתי מאבי העורקים של התובע למוחו. בתביעה נטען כי המנתח כשל בכך שבמקום לנקוט בטכניקה ניתוחית שמטרתה למזער הסיכון שהתממש במקרה של התובע, נקט הוא בטכניקה ניתוחית סטנדרטית ובכך התרשל.

המרדים נתן למנותחת תרופה לא נכונה וכמעט גרם למותה  

בתאריך 21.12.17 הגשנו לבית משפט השלום בראשון לציון תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים בילינסון בשמה של צעירה, אם לשני תינוקות. התובעת עברה ניתוח שגרתי לכריתת כיס מרה, בסופו ניתן לה טיפול שמטרתו להפסיק את השפעת תרופות ההרדמה, אלא שבשל טעות של הרופא המרדים ניתנה לה תרופה שגויה במינון גבוה מאוד שכמעט וגרמה למותה. הצעירה היתה מאושפזת במצב קשה במחלקה לטיפול נמרץ וסבלה מאי ספיקת לב חמורה. בשל האירוע הקשה פיתחה התובעת תסמונת פוסט טראומה המגבילה את תפקודיה.

רשלנות רפואית בניתוח כריתת כיס מרה: המנתח חתך בטעות את צינור הכבד במקום צינור המרה

בתאריך 29.11.17 הגשנו לבית המשפט המחוזי בלוד, תביעה לפיצוי כספי בשל רשלנות רפואית בניתוח הוצאת כיס מרה. התובעת, צעירה ובריאה עד המקרה, נכנסה לניתוח בשל אבנים בכיס המרה. במהלך הניתוח שגה המנתח בזיהוי האנטומיה וחתך צינור לא נכון (צינור המתחבר לכבד) במקום את צינור המרה. בשל כך נותרה התובעת עם נכות חמורה הפוגעת בתפקודה היומיומי.

תביעת רשלנות בניתוח: הכירורג ניקב עם מחט עורק ברגל של התובעת

בתאריך 10.5.17 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בשמה של בחורה צעירה, שבמהלך ניתוח לכריתת תוספתן (אפנדיציטיס) נפגעה ברגלה כתוצאה מרשלנותו של המנתח. המנתח ניקב בתחילת הניתוח בחוסר זהירות כלי דם גדול ברגלה של התובעת. בשל כך הוזעק צוות ניתוח נוסף, על מנת שיתקן הפגיעה מסכנת החיים. הפגיעה אומנם תוקנה אך נותרה לצעירה נכות.  התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים.

אי שליטה בסוגרים ואימפוטנציה לבחור צעיר בשל ניתוח כושל בעמוד השדרה

בתאריך 20.4.17 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד מנתח גב מוכר, שבמהלך ניתוח לתיקון פריצת דיסק, פגע ברשלנות בעצבי הגב התחתון של המנותח והותיר הנפגע עם אובדן שליטה על הסוגרים ואין-אונות.

קשיש הוכנס לניתוח מיותר בעקבותיו איבד ראייתו בעין אחת

בתאריך 22.3.16 הגשנו תביעת רשלנות רפואית כנגד רופא עיניים מנתח, בעקבות ביצוע ניתוח מיותר לקשיש ניצול שואה - ניתוח לניקוי הסינוסים שהותיר הקשיש עיוור בעין אחת. בתביעה, שהתבססה בין היתר על חוות דעת של רופא מנתח מומחה למחלות אף אוזן גרון, נטען כי בוצע לתובע ניתוח אנדוסקופי של הסינוסים שעה שלא היה כל צורך בניתוח זה עבורו, ודי היה בניתוח פשוט לצורך צריבה של פוליפ מדמם באפו.

1,000,000 ש"ח למשפחתו של חולה מחלת לב קשה שנפטר במהלך בדיקת הכנה לניתוח

בהסכם פשרה שניתן לו תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים, נקבע כי בית חולים תל השומר יפצה את משפחתו של חולה לב מורכב שנפטר במהלך בדיקת הכנה לניתוח אותו היה אמור לעבור. סכום הפיצוי שנקבע עומד על כ- 1,000,000 ש"ח, על אף טענות בית החולים שלאור מחלתו המולדת הקשה של המטופל, לא היה אמור הוא ממילא לחיות יותר ממספר שנים בודדות. במקרה זה הודה בית החולים בזמן אמת באחריות בפני הוריו של החולה, אך משהוגשה התביעה (כשנה לאחר מכן) התכחש בית החולים בכתב ההגנה לאחריותו למקרה. רק לאחר שהוצגה הקלטה של אותה שיחת הרופאים עם ההורים, קיבלו ההורים את הפיצוי.

בית החולים כרת את הרחם השרירני יחד עם חלקי מעי

בתאריך 7.12.15 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעה נגד בית חולים ממשלתי גדול במרכז הארץ בשמה של אישה כבת 50 שנכנסה לבית החולים לניתוח לכריתת רחם שרירני. על אף שהרחם היה גדול ביותר ועל אף שנראו הידבקויות רבות בחלל הבטן בין הרחם לאיברים פנימיים אחרים, התעקשו הרופאים לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית עם שדה ראייה מוגבל. כתוצאה מכך, נקרע המעי הגס של התובעת, והיא נותרה עם נכות בטנית קשה.

המטופל נפגע במעיו במהלך ניתוח אפנדיציט ויפוצה ב-300,000 ש"ח

במסגרת הסדר פשרה בתיק שניהלנו, ושניתן לו תוקף של פסק דין, נקבע כי בית חולים שבשל רשלנותו נפגע מטופל במעיו במהלך ניתוח לכריתת תוספתן (אפנדיציט), יפצה את המטופל בסכום של 300,000 ש"ח. על פרטי הפשרה המלאים הוטל חיסיון על ידי בית המשפט.

תביעה בשל ניתוח שרוול בקיבה שבוצע בצורה כושלת ורשלנית וגרם לדלף 

בתאריך 25.1.15 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים במרכז, בשמו של מנותח שעבר ניתוח שרוול לקיצור קיבה בבית החולים. בתביעה נטען שהניתוח בוצע בצורה רשלנית, בלי להשתמש במכשירים הנכונים, כתוצאה מכך הושאר שרוול קיבה צר מדי, שגרם לחסימה ולהיצרות בקיבה, וכעבור מספר ימים גם לדלף מהקיבה. המנותח נזקק לפתיחת בטן ולניתוח חוזר, שהותיר בקע בבטנו וצלקות מכוערות.

קשישה חולת לב צונתרה במרכז רפואי חסר ידע ומכשור מתאימים ומתה על שולחן הצנתורים

בתאריך 22.1.15 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד בית חולים במרכז, בשמה של חולת לב מבוגרת שנפטרה על שולחן הצנתורים. המנוחה הופנתה לבית החולים לביצוע צנתור אבחנתי, אולם על פי חוות דעת מומחה בקרדיולוגיה שצורפה לכתב התביעה, לאור נתוניה של החולה, חובה היה להפנותה למרכז רפואי גדול יותר, שבו ניתן לבצע מיידית ניתוח מעקפים במקרה שהצנתור מסתבך. ואכן, הצנתור הסתבך, הרופאים ביקשו להעביר החולה למרכז רפואי גדול יותר, אך לא הספיקו. וכך, נפטרה החולה על שולחן הצינתורים בעודה ממתינה להעברה לבי"ח אחר.

רשלנות בניתוח בקע: המנתח לא בודד את העצב הסכיאטי שנלכד בין תפרי הניתוח

בתאריך 22.9.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בשמו של גבר שבמהלך ניתוח לתיקון בקע מפשעתי, סבל מפגיעה באחד מעצבי תעלת המפשעה. בכתב התביעה נטען שבזמן הניתוח, לא דאג המנתח לזהות ולבודד כנדרש את עצבי תעלת המפשעה על מנת שלא ייפגעו. כתוצאה מכך, נלכד אחד העצבים באחד התפרים, באופן בלתי הפיך, והתובע סובל כיום מכאבים עזים ומחוסר יכולת לתפקד מינית בעקבות זאת.

פגיעה עצבית כתוצאה מזריקת הרדמה רשלנית לפני ניתוח כריתת רחם

תביעה לפיצוייה של אישה כבת 50 שביקשה לעבור ניתוח לכריתת רחם. בניתוח נגרמה לאישה פגיעה עצבית בעת ביצוע זריקת הרדמה (ספינאלית) בצורה רשלנית ישירות לעצב. האישה, שיוצגה בתביעה על ידי משרדנו, נזקקה להרדמה מקומית באמצעות זריקה לגב התחתון לפני ביצוע ניתוח גניקולוגי, אך הרדמה זו הסתיימה כאמור בפגיעה עצבית. בשל כך שולמו לאישה כרבע מליון ש"ח פיצויים.

קשישה ביקשה לעבור החלפת מפרק ירך ויצאה מהניתוח עם כף רגל משותקת

בתאריך 13.2.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים במרכז בגין ביצוע ניתוח כושל להחלפת מפרק ירך של קשישה. במהלך הניתוח, שנועד לשפר את איכות חייה, נפגע העצב הסכיאטי של התובעת, מאחר שהמנתח לא דאג לבודדו ולהגן עליו מפני כל נזק במהלך הניתוח, כמתחייב בספרות המקצועית. התביעה, התבססה על חוות דעת של פרופ' בכיר לכירורגיה אורטופדית, אשר קבע כי הניתוח לא בוצע לפי כללי הזהירות המקובלים ובשל כך נפגע העצב של התובעת.

תביעה נגד בית חולים בגין פטירה של אשה במהלך טיפול שגרתי

בתאריך 11.12.12 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בטיפול בגין פטירתה של מטופלת כתוצאה מנזקים שנגרמו לה במהלך טיפול רפואי שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה [ERCP]. במהלך הטיפול חורר הוושט של המטופלת, עקב שימוש בלתי סביר במכשיר עמו בוצע הטיפול. בעקבות חירור הוושט עברה המטופלת מספר ניתוחים אשר בסופו של דבר הובילו למותה בטרם עת. 

הרופאים כרתו יחד עם האפנדיציט גם את המעיים של הנער

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר הגישו בתאריך 28.8.12 תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים בשרון, בשמו של נער בן 16, שבמהלך ניתוח אפנדיציט לכריתת תוספתן, נכרתו ברשלנות חלקים ממעיו יחד עם התוספתן, ובכך נגרמה לו נכות בטנית קשה. התביעה הוגשה לבית משפט השלום ובהתאם להתפתחות מצבו הרפואי של הנער, עשוי הפיצוי לנוע בין מאות אלפי למיליוני ש"ח.

הניתוח לתיקון היצרות בכלי דם הסתבך והמטופל נפטר

ב-30.1.11 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בניתוח נגד בית חולים בשפלה, בגין מותו של אדם שנותח בבית החולים. לתביעה, שהוגשה בשם ילדיו של המנוח, צורפה חוות דעת של פרופ' מומחה בתחום הכירורגיה, אשר קבע כי לאורך כל הטיפול במנוח בבית החולים נפלו טעויות בלתי סבירות וכשלים קשים. בין היתר נטען כי עקב רשלנות רפואית של הרופאים המנתחים, נפגע במהלך הניתוח כלי דם גדול בבטנו של המנוח ונגרם דימום שהוביל למותו.

ניתוח להסרת ציסטה הסתיים עם פגיעה במעי

בתאריך 2.11.11 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית כנגד בית חולים בצפון, בשמה של נערה בת 16. בכתב התביעה נטען, שבמהלך ניתוח לפרוסקופיה להסרת ציסטה מהשחלה, פגעו המנתחים ברשלנות במעיים של הנערה, וכתוצאה מכך, נותרה היא עם נכות בטנית. 

טיפול תרופתי שגוי לאחר ניתוח הוביל לדימום ולנזק

בתאריך 30.10.12 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בניתוח נגד רופא שניתח קשישה ניתוח גב בבית חולים פרטי במרכז הארץ. בתביעה נטען כי בעקבות התרשלות הרופא נותרה התובעת הקשישה עם נזק נוירולוגי בלתי הפיך, לאחר ניתוח גב שבוצע לה בשיטה חדשנית ושנויה במחלוקת. בנוסף, לאחר הניתוח ניתן לתובעת טיפול שגוי והיא פיתחה דימום בעמוד השדרה שלא זכה להתייחסות מצד הרופא המנתח. 

הרופאים החליטו על דעת עצמם לצנתר את החולה והוא איבד אצבעות מרגליו

בתאריך 30.6.13 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית משפט השלום בהרצליה תביעת רשלנות רפואית כנגד בי"ח במרכז הארץ. בתביעה נטען, כי תוך כדי פעולת צנתור של עורק הלב שעבר התובע בבית החולים, החליטו המצנתרים, על דעת עצמם, ללא צורך דחוף ומבלי לקבל לכך את הסכמתו של התובע (שהיה ער לאורך כל הצנתור) לחדור גם לעורק הכליה שלו ולצנתרו. כתוצאה מצנתור עורקי הכלייה נסחפו קרישי כולסטרול לעורקי רגליו של התובע, חסמו את אספקת הדם לכפות הרגליים ובסופו של דבר גרמו לקטיעת אצבעות. 

אנו כאן לעזור לך ! נשמח לייעץ ולסייע

אם קיים אצלך חשש כי חווית רשלנות רפואית, פנה/י אלינו לייעוץ לא מחייב ואנו נעריך עבורך אפשרות תביעה והיקפה
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן