פיצוי בשל רשלנות רפואית בצנתור לב של קשישה

במסגרת הסדר פשרה שאושר ב-8.4.18, נקבע כי בעל של קשישה שנפטרה לאחר צנתור לב רשלני, יפוצה במאות אלפי שקלים. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר שטיפלו בתביעה מסבירים מה הייתה הרשלנות במקרה זה ובגין מה נפסק הפיצוי.

מה הייתה הרשלנות במקרה זה?

בתביעה נטען כי קופת החולים בה הייתה חברה המנוחה לא העניקה לה טיפול תרופתי לאיזון גורמי הסיכון שלה לפתח מחלת לב, בתוך כך טיפול בסטטינים (לכולסטרול גבוה) וטיפול באספירין. בתביעה נטען שאילו היה מוענק לקשישה טיפול מתאים, היה בכוחו למנוע ההתדרדרות במצבה הלבבי שהובילה לצורך בצנתור הלב. כמו כן, נטען שבית החולים ביצע הצנתור בצורה רשלנית תוך כדי סטייה מרמת מיומנות נדרשת, וכן מבלי שהיו לבית החולים האמצעים המתאימים לבצע לקשישה, שסבלה ממחלת לב מפושטת, צנתור לבבי.

בגין מה נפסק הפיצוי במקרה זה?

מכיוון שדובר בקשישה שהייתה פנסיונרית, עיקר הפיצוי שנפסק במקרה זה היה בגין קיצור שנות החיים שנגרם או במילים אחרות – מותה של הקשישה בטרם עת. טענת הנתבעים כי ממילא סבלה הקשישה ממחלת לב קשה, ולכן גם טיפול אחר לא היה מונע את מותה, לא התקבלה והצדדים הגיעו כאמור להסדר פשרה שקיבל על ידי בית המשפט תוקף של פסק דין מחייב.

חשוב לציין כי במקרה פטירה בשל רשלנות רפואית, קיימת אפשרות לתבוע פיצויים כספיים הן במסגרת תביעת עיזבון (הם יורשיו של הנפטר הבאים בנעליו) והן במסגרת תביעת תלות בגין אובדן תמיכה כלכלית. גם במקרה של תביעת התלות, מדובר בדרך כלל ביורשיו החוקיים של המנוח.

להרחבה על הזכות לתבוע פיצויים בשל מוות מרשלנות רפואית לחצ/י כאן >

מידע רלבנטי נוסף:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן