בית משפט השלום בכפר סבא פסק כי בית החולים רמב"ם ישלם 550,000 ש"ח לאישה מצפון הארץ, בשל רשלנות בניתוח אפנדציט. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר שייצגו התובעת, מסבירים על המקרה ועל הפיצויים שנפסקו
בית משפט השלום פסק 550,000 ש"ח פיצוי על רשלנות בניתוח אפנדציט
מה הייתה הרשלנות בניתוח האפנדציט שעברה התובעת ?
התובעת לקתה בדלקת של התוספתן. בשל כך היא הוכנסה לניתוח לכריתת התוספתן בבית החולים רמב"ם. בשלב ההתחלתי של הניתוח, בעת הכנסת מחט זעירה דרך דופן הבטן של התובעת, במטרה לנפחה (כחלק מהליך ניתוח לפרוסקופי לכריתת התוספתן) נפגע כלי דם גדול בבטנה של התובעת, שהצריך פתיחת הבטן ותיקונו. הפגיעה הותירה צלקות נרחבות בדופן בטנה של התובעת וטראומה נפשית.
התביעה טענה, על סמך חוות דעת של רופא מומחה לכירורגיה, שהתוצאה של הפגיעה בכלי הדם הגדול בבטנה של התובעת, מצביעה בהכרח על שימוש בטכניקה לקויה וכוחנית העולה כדי רשלנות רפואית. בית החולים טען מנגד, שמדובר בסיבוך מוכר של הפעולה, שעלול להתרחש בניתוחים אלו ללא קשר למיומנות של הרופא המנתח.
בית משפט השלום בכפר סבא לא הסתפק בטענה כי מדובר בסיבוך שעלול להתרחש בכל ניתוח שכזה גם אם נוקטים במיומנות סבירה וקבע כי בהיעדר תרחיש חלופי לגרסת התביעה שמדובר בהכרח בטכניקה לקויה וכוחנית, לא כל שכן בהיעדר פירוט של אמצעי מניעה שננקטו על ידי הרופא כדי להימנע מהתרחשות הסיבוך, יש לקבוע כי הרופא התרשל ויש לפצות התובעת בגין נזקיה.
ממה הורכב סכום הפיצוי שנפסק לתובעת ?
בהתאם לתורת הפיצויים ברשלנות רפואית, במקרים כמו זה של התובעת, נתוני המקרה, כמו גיל התובעת, כישוריה ערב הפגיעה, מגבלותיה וצרכיה בשל הפגיעה, כמו גם הכאב והסבל שהפגיעה הסבה לה, הם הצריכים להכתיב גובה הפיצוי שייפסק בתביעה.
במקרה זה בית המשפט מצא לנכון לפסוק לתובעת את הפיצויים הבאים:
- 166,000 ש"ח פיצוי בגין אובדן השתכרות.
- 120,000 ש"ח פיצוי בגין עזרת צד ג'.
- 15,000 ש"ח פיצוי בגין הוצאות שונות.
- 150,000 ש"ח פיצוי בגין כאב וסבל, צער ועוגמת נפש.
- 105,500 ש"ח פיצוי בגין הוצאות עבור שכר טרחת עורך דין.
הפיצויים שנפסקו לתובעת פטורים ממס.