בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, נקבע כי בית חולים ישלם למטופל 750,000 ש"ח על רשלנות רפואית באבחון גידול בגב ודלקת זיהומית בעין. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו בתביעה, מסבירים מה הייתה הרשלנות ואיך נקבע הפיצוי שהתקבל בתביעה
מאות אלפי שקלים פיצוי בתביעת רשלנות רפואית באבחון
מה הייתה הרשלנות באבחון במקרה זה?
בתביעה, שהתבססה בין היתר על חוות דעת של רופא מומחה לנוירוכירורגיה ורופא מומחה לרפואת עיניים, נטען כי בשל התרשלות לא אובחן גידול שגרם לחץ על חוט השדרה של התובע וכי בהמשך, עת היה התובע בשיקום, לא בוצע בירור שנועד לשלול זיהום בעינו של התובע. בשל מחדלים אלו נותר התובע, גבר כבן 70, מוגבל. להרחבה על המקרה לחצ/י על הקישור.
כיצד חושב הפיצוי בגין הרשלנות באבחון מחלותיו של התובע ?
כמו כל מקרה של תביעת רשלנות רפואית, ישנם כללים לחישוב הנזקים שנגרמו למטופל בשל הרשלנות, שמטרתם לסייע לשופט לתרגם נזקי הגוף שנגרמו למטופל לפיצוי כספי. נתונים כגון גילו של הנפגע לצד המגבלות שנותרו לו בשל הרשלנות, יכולתו התפקודית והירידה בהכנסותיו בשל המקרה (כולל בתקופת ההחלמה ובכלל), צורך בעזרת הזולת ו/או באביזרים רפואיים כאלו ואחרים, הוצאות נסיעה, הוצאות רפואיות ועוד- אלו הם רק חלק מראשי הנזק בתביעת רשלנות רפואית. נזק זה יש להוכיח בראיות.
בנוסף לכך, כוללים הפיצויים ברשלנות רפואית גם פיצוי עבור נזק לא ממוני – הכוונה לכאב ולסבל, לצער ולעגמת הנפש וגם לקיצור בתוחלת חיי החולה (אם נגרם בשל המקרה הרשלני). ראש נזק לא ממוני זה עשוי לחצות במקרים חמורים וקיצוניים את המיליון ש"ח.
במקרה זה, מכיוון שהתובע היה כבר בגיל פנסיה בעת המקרה, לא ניתן היה להצביע על נזק כלכלי של ממש ועיקר הפיצוי היה למעשה בגין ראש הנזק הלא ממוני של כאב וסבל, צער ועגמת נפש המתבטאים במה שעבר התובע וכן במגבלות עימן נותר והשלכותיהן על איכות חייו.
איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית ? הכי טוב לקבל המלצה מלקוח מרוצה, אך מה עושים אם אין לך המלצה כזו- טיפים שיעזרו לך לדעת איך לבחור עו"ד לרשלנות רפואית- לחצ/י על הקישור
טיפים לבחירת עורכי דין לרשלנות רפואית