טעויות וכשלים רפואיים עשויים להיות חלק מרשלנות רפואית. במידה שבשל הרשלנות נגרם למטופל נזק, ניתן לתבוע פיצויים. לצורך זה יש לשכור שירותי עורך דין. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים בשורות הבאות איך לבחור נכון בעורך דין לרשלנות רפואית
איך בוחרים עורך דין לרשלנות רפואית ?
63 שניות הסבר על רשלנות רפואית מאת עורך דין אביחי דר
היעדר הסמכה פורמאלית של עורך דין לרשלנות רפואית
החוק אוסר על עורך דין להציג עצמו כמומחה ברשלנות רפואית, מכיוון שאין דבר כזה – לפי הדין הישראלי, אין לעורך דין אפשרות לקבל רישיון מומחה בתחום דיני הרשלנות הרפואית (וגם לא בכל תחום משפטי אחר). מצד שני, החוק גם לא מגביל האפשרות של עורכי הדין בישראל לייצג במספר תחומי משפט שונים ואפילו בכולם (משפט פלילי, גירושין וכדומה), ללא צורך בניסיון או ותק מינימאלי.
בפועל, על אף היעדר מומחיות פורמאלית של עורכי דין בתחומי המשפט השונים, ישנם בישראל משרדי עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית ועוסקים בתחום זה כתחום עיסוק יחידי. ההתמחות הספציפית אמנם אינה מעניקה לעורכי דין שכאלו רישיון של "מומחים לרשלנות רפואית", אך בהחלט משפרת את מיומנותם ומגדילה סיכויי ההצלחה בתביעה.
איך לבחור נכון עורך דין לרשלנות רפואית ?
המלצה חמה ומהימנה מאדם שהתנסה בטיפולו של עורך הדין, כמו גם ביקורת חיובית ממקור מהימן באינטרנט, יכולות לסייע לבחור בעורך דין מנוסה ובעל יכולת הצלחה בתביעה.
רוצים לדעת מה לקוחות חושבים עלינו? היכנס/י לדירוג שלנו בגוגל וקרא/י ביקורות שקיבלנו מלקוחות שונים.
לחצו על האייקון של גוגל
על ידי סינון נכון של המידע במנועי החיפוש השונים, ניתן לקבל מידע נוסף על עורך הדין. ניתן להתרשם מאתר תדמית של עורך הדין ולאסוף המידע הנדרש. חשוב לוודא שעורך הדין רשום כבעל רישיון במרשם לשכת עורכי הדין.
לחצ/י למרשם עורכי הדין בלשכת עורכי הדין- היכנס/י לוודא כי עורך הדין רשום במרשם
במהלך הפגישה עם עורך הדין, אל תהסס/י לשאול את עורך הדין על ניסיונו בתחום הרשלנות הרפואית. לניסיון משקל קריטי בהצלחת התביעה.
בשונה מהמצב בעבר, כיום עורכי דין מתמחים בתחומי משפט ספציפיים. ההתמחות בתחום אחד משפרת את מיומנות עורך הדין ומגדילה סיכויי הצלחת התביעות ושיעור הפיצויים שישולמו. מומלץ לבחור במשרד עורכי דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.
לפני תחילת הטיפול בתביעה נהוג להחתים הלקוח על הסכם שכר טרחה, בו נקבעים תנאי ההתקשרות בינו לבין עורך הדין. המקובל הוא שעורך דין המייצג בתביעת רשלנות רפואית זכאי לתשלום שכר טרחה בסוף התהליך, באחוזים מהפיצוי - רק במידה שהתביעה מסתיימת עם פיצוי. גובה אחוזי שכר הטרחה המקובל הוא בין 20% ל-30% מהפיצוי (בתוספת מע"מ). חשוב לזכור - כמו כל עסקה בחיים, גם כשמדובר בשירותי עורך דין לרשלנות רפואית - העסקה הזולה ביותר היא לאו דווקא העסקה המשתלמת ביותר. אמנם בדרך כלל עורכי דין מנוסים בתביעות רשלנות רפואית ידרשו שכר טרחה ברף הגבוה המקובל, אולם הניסיון בתביעות אלו מגדיל סיכויי ההצלחה בתביעה והפיצוי שיושג בסופו של דבר עבור הלקוח.