מאות אלפי שקלים פיצוי בשל רשלנות באבחון התקף לב בחדר מיון

בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין על ידי בית משפט השלום ברמלה, נקבע כי בית חולים במרכז הארץ ישלם 600,000 ש"ח לבת זוגו של מטופל אשר נפטר מספר שבועות לאחר שחווה התקף לב וקרס בחדר מיון של בית חולים במרכז הארץ.

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר אשר ייצגו בתביעה, מסבירים בשורות הבאות מה הייתה הרשלנות באבחון ובטיפול בהתקף הלב בחדר המיון ועל סמך מה נקבעו הפיצויים ששולמו  

מה הייתה הרשלנות הרפואית באבחון התקף הלב בחדר המיון ?

המנוח, גבר בשנות השישים לחייו, הגיע לחדר המיון של בית החולים, בשל כאב עז בחזהו, שהחל מספר ימים קודם והחמיר בבוקר פנייתו למיון. בחדר המיון בוצעה למנוח בדיקת אק"ג אשר לימדה על אירוע לבבי חד המצריך התערבות מיידית, אולם בשל כשל בפענוח תרשים האק"ג על ידי הרופא המטפל בחדר המיון, התאחר אבחון התקף הלב של המנוח, והוא הוכנס לצנתור באיחור ניכר. בשל כך קרס המנוח בחדר הצנתורים ואיבד הכרתו. הוא הועבר מונשם ומורדם לבית חולים איכילוב בתל אביב במטרה לעבור ניתוח מעקפים, אולם בשל מצבו שהלך והתדרדר, נפטר המנוח מספר שבועות לאחר מכן.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לקרדיולוגיה, אשר קבע כי חל במקרה זה איחור ניכר באבחון התקף הלב של המנוח בחדר המיון בשל הכשל בפענוח בדיקת האק"ג שהראתה שמדובר בהתקף לב אך פוענחה בטעות כתקינה, כמו גם בשל ביצוע בירור של אנזימי הלב (בדיקת טרופונין) באיחור ניכר.

להרחבה על נסיבות התביעה והרשלנות לחצ/י כאן

לעוד מקרים של סכומים שהשגנו ללקוחות בתביעות רשלנות רפואית לחצ/י כאן >

על סמך מה נקבע הפיצוי ששולם בתביעה ?

במקרה זה הופנו הצדדים על ידי בית המשפט להליך של גישור, במסגרתו הונחה הצעה לפצות אלמנתו של המנוח ב-600,000 ש"ח. ההצעה התקבלה על ידי הצדדים.

כמו ביתר המקרים של חישוב פיצויים בתביעות רשלנות רפואית, גם במקרה זה, מה שהתווה את גובה הפיצויים ששולמו היו נתוני המקרה הספציפי – נתוני המנוח, מצבו הבריאותי לפני המקרה, שכרו ערב האירוע וכן תוחלת חייו הצפויה, אילולא הרשלנות והמוות בטרם עת.

בשקלול של כל אלו, בשים לב לעובדה כי המנוח השתכר בשכר נמוך, כמו גם סבל ממחלת לב קשה ומפושטת, וכן מסכרת לא מאוזנת, סכום הפיצוי ששולם במקרה זה היה ראוי והולם הנסיבות. חשוב לציין, כי מלבד סכום הפיצוי שהתקבל מבית החולים, ממשיכה אלמנתו של המנוח לקבל מדי חודש קצבת שארים בגובה של כ-2,000 ש"ח מהמוסד לביטוח לאומי.

 

לעוד מקרים של תביעות רשלנות רפואית באבחון חולים לחצ/י כאן >

מידע נוסף רלבנטי למאמר:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן