פיצוי של מאות אלפי שקלים בשל פגיעה בצוואר הרחם בלידת ואקום. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר שייצגו התובעים, מסבירים על הרשלנות שהתרחשה בלידת הוואקום ועל הפיצוי ששולם לתובעים בשל כך.
מאות אלפי שקלים פיצוי בשל פגיעה בצוואר הרחם בלידת ואקום
מה הייתה הרשלנות בלידת הוואקום בגינה שולם הפיצוי לתובעים ?
התובעת התקבלה ללידה במועד. במהלך הלידה החליטו הרופאים על סיום הלידה באמצעות שולפן ריק (מכשיר ואקום). במהלך פעולת חילוץ היילוד באמצעות מכשיר הוואקום, פגעו הרופאים בצוואר הרחם של היולדת. בשל כך, נאלצה היולדת לעבור פעולות כירורגיות נוספות, אשר גרמו בסופו של דבר לפגיעה בלתי הפיכה בצוואר הרחם שלה.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בתחום המיילדות והגינקולוגיה. המומחה הבכיר קבע כי לא הייתה הצדקה לעשות שימוש במקרה זה במכשיר הוואקום. המומחה הרפואי קבע גם שפעולת הוואקום בוצעה בצורה רשלנית ולא תקינה – הרופאים הפעילו את מכשיר הוואקום בעוד גביע הוואקום שאמור להיות מונח על ראש היילוד, תפס רקמה מצוואר הרחם של התובעת וגרם לתלישתה. זוהי פעולה אסורה בנסיבות שיש להימנע ממנה על ידי וידוא מראש, לפני הפעלת מכשיר הוואקום, כי הגביע הונח בצורה תקינה על ראש היילוד ואינו "תופס" גם רקמה מצוואר הרחם של היולדת.
מהם הנזקים שנגרמו ליולדת בשל לידת הוואקום הרשלנית ?
כאמור, בשל ביצוע שגוי של לידת ואקום, נפגע צוואר הרחם של היולדת. הפגיעה בצוואר הרחם גרמה למצב שנקרא אי ספיקה של צוואר הרחם, שמתבטא בחוסר יכולת של צוואר הרחם להחזיק הריון עד תום (40 שבועות), בשל חולשה של צוואר הרחם. המשמעות היא סכנה להפלות מאוחרות או לידות מוקדמות בהריונות עתידיים. כל הריון מחייב, לפיכך, טיפול מתאים למניעת לידה מוקדמת, כולל שמירת הריון.
במקרה זה, בשל הפגיעה בצוואר הרחם, נאלצה התובעת לעבור התערבויות ניתוחיות שהיו כרוכות בכאב וסבל ותקופת החלמה. כמו כן, חוותה התובעת בהריונות לאחר מכן שתי הפלות בשבועות מוקדמים, כמו גם ילדה פגית בשבוע מוקדם, ללא נזקי פגות, למרבה המזל.
על סמך מה נקבע הפיצוי ששולם לתובעים בגין הרשלנות בלידת הוואקום ?
כמקובל בפיצויים במקרים של רשלנות רפואית, היקף הנזקים שנגרמו לתובעים, הן הממוניים והן הלא ממוניים כמו כאב וסבל, הם אלו שיכתיבו גובה הפיצוי שייפסק בתביעה.
במקרה זה, עיקר הנזק שנגרם לתובעים הינו בשל אובדן הריונות בשלבים מתקדמים, כמו גם כאב וסבל שהיו כרוכים בניתוחים שעברה התובעת לאחר לידת הוואקום הרשלנית בשל הפגיעה בצוואר הרחם בלידה זו.
מכלול הנתונים הביא בסופו של דבר לתשלום פיצויים של 440,000 ש"ח ליולדת (ובן זוגה), בגין הנזקים הנ"ל. הצדדים חתמו על הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין. כספי הפיצויים פטורים מכל מס.
מחפש עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית ?
לחצ/י כאן כדי לדעת איך לבחור עורכי דין לתביעת רשלנות רפואית