מאות אלפי שקלים פיצוי על רשלנות רפואית בניתוח כריתת כיס מרה

בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי התובעת – מטופלת אשר נפגעה בשל רשלנות בניתוח כריתת כיס מרה שעברה, תפוצה ב-750,000 ש"ח על ידי בית החולים אסף הרופא. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר אשר ייצגו את התובעת, מסבירים בשורות הבאות על הרשלנות במקרה זה, על הנזק שנגרם ועל הפיצוי שהתקבל

מה הייתה הרשלנות בניתוח כיס המרה שעברה התובעת ?

התובעת עברה בגיל 32 ניתוח לכריתת כיס המרה בשל אבנים. בתביעה נטען שהמנתח לא היה בטוח שהוא מזהה נכון את הצינור אותו יש לחתוך (צינור המרה). למרות זאת, החליט המנתח לחתוך הצינור שראה. בדיעבד הסתבר כי הצינור שנחתך היה צינור הכבד ולא צינור המרה שיש לחתוך בניתוח זה. בשל כך הוכנסה התובעת לניתוח מתקן, במהלכו הושקו צינורות הכבד בצורה מלאכותית.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לרפואה כירורגית, אשר קבע כי המנתח פעל בצורה לא תקינה בכך שעל אף שלא זיהה בוודאות האנטומיה, לא נקט באף לא אחד מהאמצעים הנדרשים במקרה של אנטומיה לא ברורה, בטרם חתך הצינור הלא נכון. בתביעה נטען שהרופא המנתח גם לא קרא לעזרת מנהל המחלקה, בשעה שהתקשה בזיהוי האנטומיה.

מאחר שהתנהלות שכזו עונה להגדרה של התנהגות רשלנית, ובשל הנזק שנגרם לתובעת עקב הרשלנות, הוגשה התביעה, שהסתיימה, כאמור, בהצלחה רבה.

למידע נוסף על התביעה לחצ/י כאן >

מהם הנזקים שנגרמו לתובעת בשל הרשלנות בניתוח כיס המרה שעברה ?

בשל הרשלנות וחיתוך הצינור הלא נכון כמתואר לעיל, נאלצה התובעת לעבור ניתוח נוסף במהלכו נעשה שחזור מלאכותי של דרכי המרה שנפגעו. למרבה הצער, על אף זאת נותרה התובעת עם מגבלה קבועה הבאה לידי ביטוי בהתקפים חוזרים של חום וצמרמורות הפוגעים בתפקודה. מצב זה זיכה התובעת ב-40% נכות רפואית לפי סעיף 16 (7) לתקנות הביטוח הלאומי, הדן במצב לאחר ניתוח בכיס המרה ודרכי המרה אשר גורם ל"הופעות חוזרות של CHOLANGITIS עם התקפי חום מלווים בצמרמורת ולעתים צהבת" (זיהום עולה בדרכי המרה).                                                     

איך נקבע הפיצוי שקיבלה התובעת ?

כאמור לעיל, התביעה הסתיימה בפיצוי התובעת בסכום של 750,000 ש"ח. סכום זה התבסס על הצעת פשרה שניתנה על ידי בית המשפט, לאחר שהצדדים שטחו בפניו טענותיהם.

למעשה הורכב הפיצוי במקרה זה מהרכיבים שלהלן:

  • פיצוי בגין אובדן שכר של התובעת בימי המחלה ועלויות עזרה שקיבלה מבני משפחתה בתקופת החלמתה.
  • פיצוי בשל הפגיעה בכושר השתכרותה של התובעת הצעירה בעתיד ולכל אורך חייה, בשל הנכות שנגרמה לה.
  • פיצוי בגין צורך עתידי בטיפול רפואי, אביזרים ועוד אי אלו הוצאות אשר אינן מכוסות במסגרת סל שירותי הבריאות.
  • פיצוי בגין צורך בעזרה במשק הבית.
  • פיצוי בגין כאב וסבל, צער ועוגמת נפש שחוותה, חווה ותחווה התובעת בעתיד לבוא בשל האירוע ותוצאותיו.

להרחבה על דרך חישוב הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית לחצ/י כאן

קרא/י על עוד פיצויים שהשגנו עבור לקוחותינו ? לחצ/י כאן >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן