מאות אלפי שקלים פיצוי בשל איחור באבחון אפנדציט

בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי גבר בן 40 יפוצה בסכום של כ-300,000 ש"ח על ידי בית החולים פיצוי בשל איחור באבחון אפנדיציט (דלקת של התוספתן). עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר שייצגו התובע, מסבירים מה הייתה הרשלנות ואיך נקבע הפיצוי

מה הייתה הרשלנות באבחון דלקת האפנדציט של התובע ?

התובע פנה למיון בית החולים בשל תלונות על כאבים עזים שהופיעו באופן פתאומי בבטנו הימנית התחתונה. התובע נבדק במיון ושוחרר לביתו מבלי שנעשו הבדיקות הנדרשות ותוך התעלמות מסימני דלקת בבדיקות המעבדה שנלקחו. לאחר מספר שעות שב התובע להיבדק בחדר המיון בשל החמרה בכאבים. רק אז בוצעו הבדיקות הנדרשות והתובע אובחן עם דלקת חריפה של התוספתן. בניתוח פתיחת בטן שנעשה לתובע, התגלה שהתוספתן "התפוצץ" בבטנו – תוכן התוספתן המזוהם התפזר בחלל הבטן של התובע בשל ההתנקבות. בתביעה נטען כי אבחון במועד כנדרש כבר בעת הביקור הראשון של התובע במיון, היה מונע ניקוב התוספתן והפגיעה בתובע.

בית החולים בכתב הגנתו הכחיש כל אחריות למקרה וטען כי טיפל בתובע ללא כל דופי, אולם בית המשפט לא התרשם מטענות בית החולים והציע לפצות התובע ב- 300,000 ש"ח פיצוי בשל איחור באבחון אפנדיציט.

רשלנות בניתוח אפנדציט- הרופא חתך הצד הלא נכון - לחצ/י למידע על התביעה >

לפי מה נקבע גובה הפיצוי בשל האיחור באבחון דלקת התוספתן של התובע ?

במקרה זה, כמו ברוב תביעות הרשלנות הרפואית, הגיעו הצדדים להסכם פשרה בו נקבע כי התובע יפוצה ב-300,000 ש"ח בשל נזקיו מהרשלנות באבחון האפנדיציטיס.

לצורך פיצוי התובע נלקחו בחשבון מספר פרמטרים, כמו גילו של התובע, היקף הפגיעה שנגרמה לו בשל הרשלנות, ההשפעה של הפגיעה על תפקודו של התובע בעבודה ובכלל, הוצאות רפואיות ואחרות בשל הפגיעה וכן פיצוי בגין הכאב והסבל, הצער ועגמת הנפש שנגרמו לתובע בשל הרשלנות.

ההצעה לפצות התובע ב-300,000 ש"ח ניתנה במסגרת הליך של תחשיבי נזק – הליך בו כל צד פורש בפני בית המשפט טענותיו – הן לעניין הרשלנות והן לעניין הנזקים שנגרמו בגלל הרשלנות. לאחר מכן, בית המשפט מציע הצעת פשרה על סמך הטענות שהוצגו בפניו ולפני שעדי הצדדים והראיות נשמעו והוצגו. במקרה זה הציע בית המשפט סכום השווה ל-75% מסכום הנזק המלא לו היה זכאי התובע אילו היה מקבל פסק דין לטובתו, לפי הערכתו של בית המשפט עצמו. להליך פשרה בתביעות רשלנות רפואית יתרונות וחסרונות – למידע על פשרות בתביעות רשלנות רפואית לחצ/י כאן.

איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית ?

כללים לבחירת עורך דין לתביעת רשלנות רפואית

קישורים רלבנטיים למאמר:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן