פיצוי על לידה שקטה שעברה יולדת אותה ייצגו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. היולדת אובחנה באיחור עם מומים רבים בעובר. בשל האיחור באבחנה נאלצה היא לסיים ההיריון ב"לידה שקטה" במקום בגרידה. בשל כך חוותה טראומה נפשית. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו היולדת בתביעה, מסבירים על הרשלנות שהובילה ללידה השקטה ועל הפיצויים ששולמו
פיצוי שולם ליולדת שנאלצה לעבור לידה שקטה במקום גרידה
מה הייתה הרשלנות בגינה הוגשה תביעה על לידה שקטה ?
כאשר יש להפסיק הריון בשלב מתקדם (בדרך כלל משבוע 21 ואילך), נהוג לנקוט בטכניקה של לידה שקטה (Stillbirth) – יוזמים בצורה מלאכותית לידה, בה נולד עובר ללא רוח חיים. במידה שמדובר בעובר בשלב החיות, מוזרק רעל קטלני ללב העובר, לפני שיוזמים הלידה (מכיוון שבשלבים אלו עשוי העובר לשרוד לאחר הלידה).
במקרה הנדון, דובר באישה שהיתה בהריונה השלישי. במסגרת סקירת מערכות מאוחרת, בשבוע 22 להריון, אבחן הרופא שביצע הסקירה מצב של היפוך איברים בעובר (בלעז – Situs inversus). במקרה זה הקיבה היתה בצד ימין והכבד בצד שמאל. בשל כך בוצע בירור נוסף שגילה מומים נוספים בעובר, והיולדת קיבלה אישור לבצע הפסקת הריון. לאור השלב המתקדם של ההריון נאלצה היולדת לעבור לידה שקטה, במקום גרידה, שניתן היה לבצע לו היתה מאובחנת בסקירה המוקדמת שעברה בשבוע 15 להריונה. מומחה לרפואת נשים שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי "באם היה מאובחן היפוך האיברים בסקירה המוקדמת כנדרש…האישה הייתה יכולה לעבור הפסקת הריון בפרוצדורה של D+E – הרחבה של צוואר הרחם והורקה של חלל הרחם בהרדמה כללית, ולא הייתה נאלצת לעבור "לידה שקטה" בשבוע 25 להריון, עם השלכותיה".
מה הנזק שנגרם ליולדת בשל כך שנאלצה לעבור לידה שקטה במקום גרידה ?
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה, אשר קבע כי בשל הלידה השקטה חוותה התובעת טראומה נפשית:
"התובעת ראתה את ההזרקה של זריקת הרעל הממיתה לדופן הבטן שלה לכיוון הילד, הרגישה תחושה של אובדן…מאז קיים סבל מתמשך…יש לציין תגובות נפשיות דומות מתוארות בספרות המקצועית ביחס לנשים שחוו לידה שקטה".
איך נקבע הפיצוי לו זכתה התובעת בשל הלידה השקטה ?
בשל הלידה השקטה שחוותה התובעת, אשר גרמה לה טראומה נפשית, פוצתה היא בסכום של 215,000 ש"ח. סכום זה שולם לתובעת במסגרת הסכם פשרה, שגובש בין הצדדים לאחר הליך של גישור. הסכום ששולם לתובעת משקף, רובו ככולו, את עוגמת הנפש שנגרמה לה בשל האירוע של הלידה השקטה שחוותה, אשר היתה פחות משמעותית, אם בכלל, לו הייתה עוברת גרידה בשבוע מוקדם יותר של ההריון.
הפיצוי ששולם לתובעת פטור מכל מס.