מאות אלפי שקלים פיצוי לצעירה שסבלה מפקקת ורידים עמוקה במהלך אשפוז בבית חולים

בהסדר פשרה, שקיבל ביום 17.4.19 תוקף של פסק דין, נקבע כי בית חולים לילדים יפצה צעירה שהייתה מאושפזת בו, ב-400,000 ש"ח. הצעירה אושפזה בבית החולים והייתה מרותקת למיטה במשך מספר ימים. במצב שכזה יש לתת טיפול מניעתי לדילול דם על מנת למנוע פקקת בשל היווצרות קריש דם בוורידים וחסימתם. למרבה הצער הצעירה לא קיבלה הטיפול המונע הנדרש והיא פיתחה פקקת של הוורידים העמוקים- מצב מסוכן שעלול לגרום לנכות וחלילה למוות. משאובחן המצב הוחל טיפול, אולם הצעירה נותרה עם פגיעה בלתי הפיכה במסתמי הוורידים העמוקים ברגליים, יותר ברגל שמאל.

מומחה בכיר להמטולוגיה וקרישת דם קבע כי חובה היה לתת לצעירה טיפול מניעתי לפקקת ורידים עמוקים

לכתב התביעה צורפה, כמתחייב בהוראות הדין, חוות דעת של מומחה בכיר להמטולוגיה וקרישת דם. המומחה קבע בחוות דעתו בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שלאור גורמי הסיכון הרבים אליהם נחשפה הצעירה בעת אשפוזה בבית החולים, חובה היה להקדים ולתת לה טיפול מניעתי לפקקת ורידים עמוקים. גורמי הסיכון עליהם עמד המומחה היו:

  • עירוי מרכזי בווריד פמורלי
  • אימובליזציה ממושכת
  • זיהום בקצה העירוי המרכזי

המומחה קבע בחוות דעתו כי "למרות ההתוויה המוחלטת למתן טיפול מניעתי על ידי נוגד קרישה, לא ניתן טיפול זה לחולה. מתן טיפול מניעתי על ידי נוגד קרישה היה מונע בסבירות גבוהה מאוד את התפתחותה של פקקת בוורידים העמוקים אצל הגב'…".

להרחבה על פרטי התביעה ונסיבותיה- לחצ/י כאן >

אופן חישוב הפיצוי בגין הרשלנות הרפואית במקרה זה

כמקובל במקרים של תביעות רשלנות רפואית, הסתיים ההליך בפשרה עם חברת הביטוח של בית החולים. במסגרת המו"מ לפשרה נדרש בית החולים לפצות התובעת על נזקיה בגין הפקקת ברגליים. הפגיעה בוורידים העמוקים גרמה לתובעת קושי בהליכה ממושכת, וכן בביצוע מאמצים. בשל כך נטענה טענה לנכות קבועה.

במסגרת דרישת הפיצוי נטענו נזקים הכוללים בין היתר פגיעה בתפקוד התעסוקתי, פגיעה בתפקוד היומיומי, כאב וסבל, צער ועגמת נפש, הוצאות עבור טיפולים, ביקורות, אביזרים וכו'.

בית החולים, מנגד, התגונן בטענה שלא דבק כל רבב באופן בו טיפל בתובעת וכי ממילא אין קשר בין הטיפול שניתן לנזקיה. עוד טען בית החולים כי אין לתובעת כל נזק בלתי הפיך.

למרות זאת הסכים בית החולים לשלם פיצוי משמעותי. זאת מאחר ש"מאחורי הקלעים" בית החולים ידע היטב שנעשתה טעות בטיפול בתובעת וכי נגרם לה בשל כך נזק. משהתעקשנו במו"מ על פיצוי משמעותי שישקף נזקיה העתידיים של התובעת, הבין בית החולים כי "התרגיל" בו נקט של התנערות מאחריות ומזעור נזקיה של התובעת לא צלח, והסכים להתפשר ולשלם לתובעת 400,000 ש"ח. זאת ודאי מתוך ידיעה והבנה שאם התביעה תתקבל בבית המשפט, יחויב בית החולים בתשלום גבוה יותר.

לחצ/י להרחבה בנושא אופן חישוב הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית >

לקישורים רלבנטים לנושא המאמר ר' גם:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן