תביעה לפיצוי בשל רשלנות רפואית שגרמה לפקקת בוורידים העמוקים (DVT)

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מתארים תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית שגרמה לפקקת בוורידים העמוקים אצל צעירה שהייתה מרותקת למיטה בעת אשפוז בבית חולים ולא קיבלה טיפול מניעתי לפקקת, כפי שהתחייב במצבה. 

 

מה הייתה הרשלנות שגרמה לפקקת הוורידים העמוקים אצל התובעת ?

התובעת, צעירה כבת 17 שנים בעת המקרה, התקבלה לבית החולים לאחר שחוותה אירוע של איבוד הכרה. במהלך האשפוז התגלה כי לתובעת בעיה לבבית. בשל כך הייתה היא מרותקת למיטה במשך ימים ארוכים. לאחר מספר ימים הופיעו נפיחויות ביד וברגל של הצעירה, במקום בו חובר צנתר. בהמשך אובחנה אצלה פקקת של הוורידים העמוקים (Deep Veins Thrombosis). בשל כך סובלת היא כיום מצליעה לסירוגין ומקושי לבצע מאמצים (כחלק מתסמונת פוסט טרומבוטית).

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי להמטולוגיה וקרישת דם, אשר קבע כי מדובר במקרה זה ברשלנות רפואית בטיפול בתובעת שהובילה להופעת פקקת של הוורידים העמוקים של התובעת ולמגבלות מהן סובלת. להלן עיקרי קביעות המומחה:

    • לתובעת היו מספר גורמי סיכון משמעותיים להתפתחות פקקת ורידים: אימוביליזציה (חוסר תנועה -ריתוק למיטה) של 13 ימים , כמו גם גורמי סיכון נוספים של מחלה זיהומית ועירוי בווריד מרכזי.
    • ההנחיות למניעת פקקת ורידים בחולים המצויים בסיכון מוגבר לאירוע שכזה הינן קצרות, חד משמעיות וברורות- יש לטפל מניעתית על ידי נוגדי קרישה במינון המקובל ממועד תחילת האשפוז ועד מוביליזציה מלאה של החולה (תנועה) ולהמשיך בטיפול המניעתי מספר ימים לאחר תחילת מוביליזציה מלאה. מתן טיפול מניעתי היה מונע בסבירות גבוהה מאוד את התפתחות הפקקת הוורידית.
    • יש לבצע בדיקת על-קול של וריד הירך לאחר הוצאת העירוי המרכזי, שתאפשר זיהוי וטיפול מוקדם בפקקת ומניעת התרחבותה.
    • גם לאחר אבחון הפקקת, טיפול נוסף שהיה צריך להינתן יחד עם הטיפול בנוגדי הקרישה, לא ניתן ואף כלל לא נידון ע"י רופאי מחלקת הילדים של בית החולים- המסת הקריש על ידי הזלפה מקומית של חומר טרומבוליטי על ידי קטטר (טיפול CDT).

מהו היקף הפיצוי הנדרש בשל נזקי אירוע הפקקת שפיתחה התובעת ?

התביעה הוגשה לבית משפט השלום ולכן מוערכת בעד 2,500,000 ש"ח.

במסגרת התביעה נדרש פיצוי בשל הפגיעה בכושר השתכרותה של התובעת כתוצאה מהפגיעה ברגלה והירידה ביכולת לבצע מאמצים. כמו כן, נדרש פיצוי עבור עזרה לה תזדקק התובעת בניהול משק הבית וכן עבור עלות טיפולים ואביזרים רפואיים ועבור הוצאות בגין שימוש מוגבר ברכב בשל הפגיעה המגבילה ברגל. בנוסף, נדרש פיצוי עבור הכאב והסבל, הצער ועוגמת הנפש שהסבה הפגיעה לתובעת.

חשוב לציין כי היקף הפגיעה שנגרמה לתובעת, לצד גילה ונתוניה האישיים, הם שיכתיבו בסופו של דבר את הפיצוי שיתקבל במקרה זה. חשוב גם לשים לב שכצפוי בתביעות רשלנות רפואית, גם מקרה זה ככל הנראה יסתיים בהסכם פשרה.

המדריך לרשלנות רפואית – דברים חשובים שכדאי לדעת במקרה של חשד לרשלנות רפואית

רשלנות רפואית מידע מעורכי דין
לחצ/י למדריך לרשלנות רפואית
כיצד מחשבים הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית ? לחצ/י למידע >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן