לצערנו לא נהוג בישראל כלל גילוי נאות של טעויות רפואיות שמתרחשות. נהפוך הוא- מניסיוננו נעיד על מדיניות של החרשת טעויות שקרו וסיוד קטסטרופות בלבן. משכך, אל למטופל שניזוק (או בני המשפחה במקרי פטירה חלילה) לקבל דברים כמובנים מאליהם, כיד הגורל. אמנם לא כל ניתוח שנכשל הוא תוצאה של רשלנות רפואית בניתוח ולא מכל נזק שנגרם בניתוח ניתן להימנע. יחד עם זאת, במקרים אלו מומלץ לפנות לייעוץ עם עורך דין לרשלנות רפואית:
- פטירה סמוך לניתוח.
- פגיעה באיברים סמוכים במהלך הניתוח (כגון פגיעה במעי בעת ניתוח כריתת רחם).
- ניתוח שנכשל והצריך ניתוח נוסף.
- דימום לאחר ניתוח.
- זיהום לאחר ניתוח.
*אין מדובר ברשימה סגורה ויש לבחון כל מקרה לגופו.
במקרה זה התרחשה התנהלות בלתי תקינה של רופא מנתח, שבחר עבור התובעת ומבלי לשתפה בהחלטה, ניתוח שלא התאים למצבה. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בכיר שקבע כי הניתוח בוצע בטכניקה לא תקינה, וכלל כריתה מלאה, במהלכה כרת המנתח יחד עם הגידול וריד חיוני במוח של התובעת. בשל כך נותרה המטופלת פגועה בצורה קשה, עם תלות בזולת לצורך תפקוד שוטף.
בשל כך הוגשה תביעה לפיצויים כספיים בעילה של רשלנות רפואית, כאשר הפיצוי שייפסק אמור לשקף את מכלול נזקיה של התובעת, לרבות פיצוי בגין הסבל שחוותה סביב הניתוח שהסתבך וכן חיים עם נכות.
אמנם לא כל ניתוח שמסתבך מלמד על רשלנות, והדבר נכון ביתר שאת כשמדובר בניתוחי מוח שהם ניתוחים מסוכנים מעצם טיבם, אולם לא אחת נתקלנו ברשלנויות חמורות שגרמו נזקים שלא היו אמורים להתרחש. מכיוון שעד שלא בודקים המקרה לעומק, לא ניתן לדעת האם מדובר בתוצאה של רשלנות או סיבוך בלתי נמנע, המלצתנו היא בכל מקרה של ניתוח שמסתבך, לרבות ניתוחים להסרת גידולי מוח, לפנות לייעוץ עם עורך דין על מנת שיברר האם המקרה נגוע ברשלנות רפואית.