תביעה לפיצויים כספיים בשל רשלנות בניתוח שגרמה לחנק של החולה. התובע, גבר בשנות הארבעים של חייו, בלע פד שהושאר בפיו, ונחנק. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים בתביעה, מסבירים מה היתה הרשלנות בניתוח ומהם הנזקים שנגרמו לתובע
רשלנות בניתוח גרמה לחנק של החולה ולהחייאה
מה הייתה הרשלנות שגרמה לכך שהחולה נחנק בהתעוררות מההרדמה ?
התובע התקבל לניתוח שתלי שיניים תחת הרדמה. בשלב ההתאוששות מהניתוח בלע התובע פד שהושאר בפיו ונתקע עמוק בגרונו. הפד הושאר בחלל פיו של התובע, בהיסח הדעת ובחוסר זהירות של הרופא המנתח והרופאה המרדימה שלא ערכו דוח ספירת פדים, כמתחייב בכל ניתוח. חוסר המודעות לפד שהושאר, גרם לחנק שהוביל להחייאה ולהנשמה מלאכותית, עם אשפוז בטיפול נמרץ והתאוששות רק לאחר שהפד נשלף מגרונו של התובע, על ידי מומחה למחלות אף אוזן גרון שהוזעק לטיפול הנמרץ.
לאחר ועקב האירוע חל אצל התובע שינוי קיצוני בהתנהגות, המתבטא בין היתר בסף גירוי נמוך, חוסר סבלנות, קשיי שינה, היעדר הנאה ומוטיבציה, ניתוק חברתי והתכנסות, קשיים בתפקוד הבין אישי, התעסוקתי והחברתי. התובע אובחן כלוקה בתסמונת פוסט טראומטית עם מרכיבים דיכאוניים.
רופא מומחה להרדמה קבע - מדובר ברשלנות חמורה !
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא בכיר להרדמה, אשר קבע כי מדובר במקרה זה ברשלנות רפואית חמורה. הרשלנות התבטאה, בין היתר, במעשים ובמחדלים הבאים:
-
"כלל בסיסי הוא שלפני שמעירים חולה מוודאים כי לא הושאר גוף זר כמו פד, בגוף המטופל, במקרה של ניתוח שיניים – בחלל הפה. חובה זו מוטלת בראש ובראשונה על הרופא המנתח וכמובן גם על הרופאה המרדימה האחראית על החולה המורדם תחת ידיה. הרופאים צריכים היו לצפות כי השארת פד בחלל הפה של המטופל עלולה לגרום לבליעה שלו עם ההתעוררות, ולהוביל לחסימת נתיב אוויר – אירוע מסכן חיים" .
-
"אם היה נספר כמחויב כמות הפדים, הרי מיד היה עולה חסר בפד אחד שהיה מוצא מפיו של המטופל בטרם ההתעוררות, מחשש בליעה בעת ההתעוררות. יותר מזה, אם הייתה מודעות לפד החסר, הרופאה המרדימה הייתה יכולה להוציא זאת באמצעות לרינגוסקופ ותופסן מיד כשהייתה מבחינה בחנק בעת התעוררות המטופל, ומונעת מהמטופל את כל האירוע החמור שהוא עבר".
מהם הנזקים שנגרמו לתובע בשל החנק בניתוח ?
המומחה להרדמה, אשר חוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי אירוע החנק השאיר אצל התובע "זנב" ארוך של נזקים:
- "האירוע גרר חמצת מטבולית קשה שעלולה להזיק למוח ולאיברים אחרים הרגישים לירידה בריווי החמצן בדם. האירוע הצריך אינטובציה והנשמה מלאכותית, שצלחה לאחר ניסיונות כושלים של ביצוע צנרור הקנה. אירוע כזה כאשר ניצלים ממנו עלול להשאיר זנב ארוך של תופעות לוואי נפשיות ואני משאיר למומחה מתאים לבחון מצבו הנפשי של המטופל במקרה זה".
מומחה לפסיכיאטריה, אשר חוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי בשל האירוע לקה התובע בתסמונת פוסט טראומטית העולה כדי נכות נפשית קבועה:
"מדובר בבן 50 שפיתח תסמונת פוסט טראומטית עם מרכיבים דיכאוניים בעקבות אירוע טראומטי שחווה ביולי 2021…בעקבות האירוע שחווה חל שינוי תהומי בהתנהגותו…לוקה בתסמונת פוסט טראומטית לפי הקריטריונים האבחנתיים של ה-ICD-10…מדובר באדם שתפקד היטב בכל המישורים. מאז האירוע נפגע התפקוד החברתי, האישי והתפקוד בעבודה. מצבו הנפשי…מתאים לנכות".