פיצוי בשל איחור באבחון סרטן צוואר הרחם שגרם למוות

בהסדר פשרה שאושר על ידי בית המשפט המחוזי נקבע כי קופת חולים תחויב בפיצוי של 2,400,000 ש"ח למשפחתה של אישה שנפטרה בשל איחור באבחון סרטן צוואר הרחם.

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו התובעים, מסבירים על הרשלנות ועל הפיצוי שהתקבל במקרה זה

מה הייתה הרשלנות באבחון סרטן צוואר הרחם של המנוחה ?

בכתב התביעה נטען כי מדובר במותה הטראגי והמיותר כל-כך של אישה בדמי ימיה, בת 40, רעיה ואימא לילדה בת 5, שנפלה בין כיסאות המערכת הרפואית. על אף שכל אותות האזהרה היו בפני כמה וכמה רופאים שטיפלו בה ומבעוד מועד, לא נמנע אצלה התפתחותו של סרטן צוואר הרחם- אחד הגידולים הממאירים הבודדים בגוף האדם שניתן לאבחנם בשלב טרום-סרטני ולמנוע את התפתחותו ואת תוצאותיו הקשות – פטירתה של המנוחה בשל גילוי המחלה בשלב מתקדם וסופני.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בתחום האונקו-גינקולוגיה, אשר קבע כי מדובר במקרה זה ברשלנות רפואית חמורה. להלן עיקרי קביעותיו של המומחה:

  • במקרה דנן, נמצאה למנוחה, בשני משטחי PAP ובפער של 4 חודשים, תשובה בלתי תקינה ASCUS, שמשמעותה כאמור נוכחות תאים חשודים לתהליך טרום סרטני בדרגה גבוהה.
  • לא יעלה על הדעת שאישה בגילה של גב' ***** בעת האבחון, 36 שנה, עם ממצאים מחשידים כל-כך, לא תעבור בירור יסודי ומקצועי של בדיקות הסקר על מנת לוודא את מקורם של התאים החשודים ולהבטיח שלא קיים תהליך טרום סרטני או אפילו סרטני בצוואר הרחם.
  • רופא צוואר הרחם היה צריך, לאור ממצאי הקולפוסקופיה הראשונה שביצע, להעמיק הבירור ולבצע ביופסיה נרחבת של הצוואר (המכונה קוניזציה או LLETZ), ולא להסתפק בהמלצה לביצוע PAP חוזר בעוד חצי שנה. זאת, מכיוון שממצאי הקולפוסקופיה והביופסיה שנלקחה באותה בדיקה לא תאמו את ממצאי ה-PAP   – תשובה של תאים חשודים מסוג ASCUS ב-PAP  מחד ותשובה של דלקת בלבד בביופסיה מאידך.
  • בדיקה מעמיקה יותר כבר אז בדמות "ביופסיית חרוט" של הצוואר, הייתה עשויה, בסיכוי גבוה ביותר, לזהות את מקור התאים החשודים ולאפשר טיפול נאות ובזמן (כגון, באמצעות כריתה חלקית של צוואר הרחם, כאמור לעיל). אך במקום זאת, כאמור, הסתפק רופא צוואר הרחם בהמלצה שגויה לביצוע PAP וקולפוסקופיה חוזרים כעבור חצי שנה.
  • בסופו של דבר, תהליך שניתן היה לאתרו בשלב מוקדם ולמנוע את התפתחותו ואת מותה של גב' *****, לא זוהה ולא אובחן למרות כל אותות האזהרה.

המומחה מסכם את חוות דעת בקביעה כי: "המערכת הרפואית שטיפלה בגב' ***** כשלה, פעלה בצורה בלתי סבירה ובלתי מקובלת. למרות שהמטופלת הייתה תחת השגחתם של מספר רופאי נשים שעסקו בבעיותיה הגינקולוגיות השונות, לרבות טיפולי פוריות, איפשרה המערכת הרפואית לגידול סרטני בר מניעה להתפתח ולגרום למותה הטראגי בגיל 40".

איך נקבע הפיצוי ששולם בשל הרשלנות באבחון סרטן צוואר הרחם של המנוחה ?

המנוחה היתה בת 40 בעת פטירתה. היא הותירה אחריה בעל וילדה בת 5. בשל האבחון המאוחר של סרטן צוואר הרחם, לא ניתן היה למגר המחלה משאובחנה. אילולא הרשלנות, ניתן היה לאבחן המחלה בשלב טרום סרטני ולרפא המנוחה לחלוטין.

כמקובל בחישוב הפיצויים במסגרת תביעות רשלנות רפואית, גובה הפיצוי במקרה זה הושפע מנתוני המקרה הספציפי –  גילה של המנוחה, שכרה ערב האירוע, מצבה המשפחתי, הכאב והסבל שהיו מנת חלקה בשל הרשלנות כמו גם שנות החיים שקוצרו בשל פטירתה בדמי ימיה. במקרה זה הופנו הצדדים להליך של גישור, במסגרתו הונחה הצעה לפצות יורשי המנוחה (האלמן ובתה) ב-2,400,000 ש"ח, מעבר ל-300,000 ש"ח נוספים שקיבלו מהמוסד לביטוח לאומי. הצעה זו התקבלה על ידי הצדדים והביאה לסיומו של ההליך.

3,000,000 ש"ח פיצוי בשל איחור באבחון סרטן שד - לחצ/י למידע >

כיצד לבחור עורך דין לרשלנות רפואית ? עצות שיעזרו לך לדעת איך לבחור עו"ד לרשלנות רפואית מתאים

טיפים לבחירת עורכי דין לרשלנות רפואית

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן