בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין של בית המשפט המחוזי מרכז, נקבע כי בית חולים יפצה קטינה ב-1,800,000 ש"ח, מעבר לתגמולי הביטוח הלאומי שהוערכו בכ-2,000,000 ₪ (סה"כ נזק מוערך בכ-3,800,000 ₪). עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו הילדה, מסבירים מה הייתה הרשלנות שהובילה לאיחור אבחון הגידול, מהם הנזקים שנגרמו לילדה בשל כך ועל סמך מה נקבע הפיצוי שנפסק
מיליוני שקלים פיצוי בשל רשלנות בגילוי גידול מוחי
מה הייתה הרשלנות באבחון הגידול במוח ?
לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכיר לנוירו-כירורגיה, אשר קבע כי בית החולים התרשל באבחון הגידול במוח של הילדה. המומחה הסביר בחוות הדעת שצורפה לתביעה, כי משהחלה הילדה להתלונן על אירוע התנתקות, סביב גיל 3, היה מקום לבצע לה בדיקת MRI מוח ולא להסתפק בבדיקת EEG ו-CT מוח בלבד. בכל מקרה, הסביר המומחה, כבר בבדיקת הסיטי מוח שנעשתה לילדה כ-3 שנים קודם לגילוי הגידול, ניתן היה להבחין בממצא מוחי חשוד שהצריך המשך בירור, כולל ביצוע MRI בהקדם. משלא נעשתה אבחנה כנדרש, בין היתר בשל רשלנות בפענוח בדיקת ה-CT, גדל הגידול וחדר לרקמות המוח, כך שגם ניתוח לכריתתו שבוצע באיחור כאמור, לא הביא לריפוי הילדה. המומחה קבע בחוות דעתו בצורה חד משמעית שניתן היה לגלות הגידול הרבה קודם, כשהוא עדיין ממוקד ולא חודרני ועל ידי כך לרפא הילדה.
מהם הנזקים שנגרמו לילדה בשל האיחור הרשלני בגילוי הגידול המוחי ?
המומחה הרפואי שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי בשל האיחור רב השנים בגילוי הגידול במוחה של הילדה, גדל הגידול וחדר לרקמות המוח, עד כדי כך שכשאובחן הגידול באיחור, לא ניתן היה כבר לבצע כריתה מלאה שלו ולרפא הילדה ממחלתה:
"האיחור של למעלה מארבע וחצי שנים (!) באבחון של הגידול אצל הילדה הביא לכך שהגידול גדל והתפשט באין מפריע לכדי מימדים מפלצתיים של ממש (6 ס"מ קוטר) וגרם לשינוים אפילפטוגניים נרחבים בקליפת המוח ובחלק המדיאלי של האונה הטמפורלית, כפי שצוין בדוחות הניתוחיים ובתשובות ההיסטולוגיות מאוחר יותר…כתוצאה מהתפשטות זו, כבר לא ניתן היה, אחרי למעלה מארבע וחצי שנים של איחור, לכרות את הגידול כולו, וגם לא ניתן היה למצוא מענה כירורגי לבעיית האפילפסיה שהחמירה עם השנים…הספרות המקצועית קובעת כי בכדי לנסות ולהצליח לכרות את הגידול בשלמותו, חשוב היה לאבחן מוקדם את הגידול אצל ABC עוד טרם ההתפשטות והיווצרות השינויים האפילפטוגניים הנרחבים".
בשל הרשלנות איבדה הילדה "סיכויי החלמה" והיא נותרה עם נכות חמורה, המתבטאת באפילפסיה קשה.
מחפש עורך דין לרשלנות רפואית ? כל המידע לבחירה נכונה
לחצ/י כאןעל סמך מה נקבע הפיצוי במקרה זה ?
כאמור, בשל האיחור באבחון הגידול איבדה הילדה סיכויים להחלים ממחלת האפילפסיה בה חלתה. אילולא הרשלנות יכול וניתן היה למזער נזקי המחלה. בגין "הפרש" זה פוצתה התובעת ב-1,800,000 ש"ח הכוללים פיצוי חלקי בגין אובדן כושר השתכרות, עלויות טיפול, שיקום, סיעוד וליווי וכן ניידות וכאב וסבל.
חשוב לציין כי הפיצוי ששולם במקרה זה, הינו מעבר לתשלומים מהמוסד לביטוח לאומי בסך מצטבר של כ-2,000,000 ש"ח, שמקבלת התובעת מהמוסד לביטוח לאומי.
[להרחבה על אופן חישוב הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית של קטינים לחצ/י כאן].