המנוח נפטר לאחר מספר שעות המתנה לבדיקת רופא במיון בית החולים שיבא בתל השומר, עקב רשלנות במצב חירום רפואי. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים את אלמנתו של המנוח בתביעה לפיצויים נגד בית החולים, מסבירים מה הייתה הרשלנות ומהו הפיצוי הצפוי
תביעה בשל מוות עקב רשלנות רפואית במצב חירום רפואי
הרשלנות: המנוח המתין במיון לבדיקת רופא מתאים במשך למעלה מ-8 שעות
המנוח, גבר כבן 65, בריא ומתפקד, נשוי ואב לילדים, התקבל למיון בית חולים שיבא תל השומר, עקב כאבים פתאומיים בגב ובבית החזה וקשיי נשימה.
בתביעה נטען כי במשך כ-8 שעות במיון בית החולים שיבא תל השומר לא נבדק המנוח על ידי רופא מתאים, ולא בוצעה לו בדיקה רפואית בסיסית הכוללת האזנה לריאות וצילום חזה, על אף הכאבים בחזה, קשיי הנשימה וסימני דלקת/זיהום חמור בבדיקות מעבדה שנעשו לו. משנבדק המנוח לאחר שעות המתנה רבות, נמצא שהריאה שלו קרסה והוא הונשם. צילום חזה הוביל לגילוי קרע של הוושט – מצב חירום רפואי המחייב טיפול מהיר. בפועל, התעכבו בבית החולים שעות רבות עד שהוכנס המנוח לניתוח לתיקון הקרע בוושט. למרבה הצער, נטען בתביעה כי בשל העיכוב באבחנה ובטיפול, נפטר המנוח על שולחן הניתוח.
מומחה רפואי קבע: "מדובר בשרשרת של רשלנויות"
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לכירורגיה. המומחה קבע בחוות דעתו שהמנוח הוזנח בחדר המיון במשך שעות ארוכות, ללא טיפול ומעקב נדרש, לא בוצעו לו הבדיקות הנדרשות במצבו וחל עיכוב בביצוע הניתוח:
"הרושם הוא שהחולה נפל בין הכיסאות, נשכח בלילה במקום הלא נכון (מיון אורטופדי) בהמתנה לבדיקה כללית (פנימאי). הרי כל התמונה הקלינית והמעבדתית הצביעה על כך שיש צורך בהדמיה דחופה. צילום חזה ובעקבותיו CT היו מאבחנים את ההתנקבות בושט ומאפשרים טיפול תומך אופטימלי, וניתוחי, כבר בשעות הלילה—לפני שהחולה מאבד יציבות ונכנס לספסיס קשה…
מדובר פה בשרשרת של רשלנות: רשלנות הצוות בחדר המיון האורטופדי שהזניח את החולה בצורה מחרידה. ורשלנות של צוות כירורגית חזה שעיכב טיפול מציל חיים במשך שעות ארוכות. מדובר בקריסת המערכת!
חולה שכזה המגיע לביה"ח במצב יציב—מאובחן ומטופל לפי הסטנדרט—ניתן וצריך היה להצילו".
מהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?
אלמנת המנוח צפויה לקבל פיצוי כספי שישקף הפסדי ההכנסה והתמיכה הכלכלית של המנוח, עזרתו בניהול משק הבית וטיפול בילדים. כמו כן, זכאית אלמנת המנוח לפיצוי בגין הוצאות האבל ובגין הכאב והסבל והקיצור בימי חייו של המנוח.