רשלנות רפואית בטיפול בחולים
מהי רשלנות בטיפול ובמעקב הרפואי, מהם המקרים השכיחים של רשלנות בטיפול בחולים ומתי אמורות להידלק "נורות אדומות" המצדיקות פנייה לייעוץ עם עורך דין לצורך בחינת האפשרות לתבוע פיצויים בשל רשלנות רפואית – עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים
כל אחד מאיתנו נזקק או יזדקק בשלב כלשהו של חייו לטיפול רפואי כזה או אחר, בין אם לצורך בדיקות סקר שונות (בדיקות דם, ממוגרפיה לנשים וכו'), בין אם כחלק ממעקב אחר בעיה ידועה או הריון, בין אם בשל היקלעות למצב המחייב קבלת טיפול רפואי בשל מחלה או תאונה וכיוצא בזאת.
העשייה הרפואית אינה חפה מטעויות וכשלים. אלו עלולים להתרחש, בין היתר, במסגרת טיפול פרטי או ציבורי, במרפאת קופת חולים או בית חולים, במוקדים רפואיים וחדרי מיון, במעבדות, במסגרת מחלקת אשפוז או אפילו על ידי מגישי עזרה ראשונה כגון מגן דוד אדום.
כשמדובר בטעות ו/או כשל רפואי, המחיר עלול להיות גבוה מאוד, עם הופעת נכויות מגבילות לכל החיים או חלילה מוות.
73 שניות על רשלנות רפואית בטיפול הרפואי מאת עורך דין אביחי דר
מה היא רשלנות בטיפול הרפואי ?
חשוב להדגיש תחילה שטעויות הן חלק מהעשייה הרפואית. לכן, לא כל טעות בטיפול הרפואי היא רשלנות רפואית המזכה בפיצוי כספי. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם בשל התנהלות בלתי סבירה / תקינה של הגורמים המטפלים, נגרמות טעויות וכשלים בטיפול. אלו עלולים להזיק למטופלים, לגרום לנכויות מגבילות ו/או, חלילה, למוות בטרם עת.
כאשר בשל התנהלות בלתי סבירה של המעורבים בטיפול הרפואי, סטייה מרמת טיפול נדרשת או מההתנהגות המקובלת והצפויה מאותו גורם רפואי מעורב, נגרמים נזקים למטופלים, ניתן לתבוע פיצויים בשל טיפול רפואי רשלני.
רשלנות בטיפול נובעת לעיתים קרובות מכשל בהעברת מידע. לפעמים הכשל הוא בהעברת מידע בין הרופא למטופל, למשל בשל התעלמות ממידע שמוסר המטופל או היעדר בירור נדרש של תלונותיו (אנמנזה לקויה). לפעמים הכשל הוא בין זרועות הטיפול עצמן- הכושלים בהעברת מידע ובפיקוח על ביצוע הוראות שניתנו או בהסקת מסקנות מנתונים שהתקבלו ביחס למטופל כגון- רקע קודם של המטופל, תוצאות של בדיקות שעבר וכו'. בעולם הרפואה אי ביצוע הוראה מסוימת או התעלמות מנתון ידוע עלולים להוביל לנזק בלתי הפיך למטופל.