עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מתארים תביעה בטיפולם בשם אישה שהפכה נכה עקב טיפול שגוי באוסטאופורוזיס
תביעה בשל טיפול שגוי באוסטאופורוזיס
מה היה שגוי בטיפול באוסטאופורוזיס של התובעת ?
קופ"ח מכבי טיפלה בתובעת במשך למעלה מ-15 שנים ברציפות בתרופת פוסלן, לצורך טיפול במחלת אוסטאופורוזיס. זאת נעשה מבלי לבצע מעקב אחר צפיפות העצם של התובעת כנדרש וגם כאשר בוצעה פעם אחת (ובאיחור) בדיקה שכזו, לא הייתה שום התייחסות לתוצאותיה שהצביעו על היעדר אוסטאופורוזיס. הטיפול בפוסלן נמשך על אף שלתרופת הפוסלן יש סיכון ידוע מאוד בספרות ובהנחיות המקצועיות של גרימת שברים, אם הטיפול מתמשך זמן ארוך מדי.
פרופסור לאנדוקרינולוגיה, המתמחה בטיפול במחלת האוסטאופורוזיס, שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי על מנת למנוע הסיכון להופעת שברים בשל טיפול בפוסלן, יש לבצע תקופות הפסקה של הטיפול (Drug holidays) או לחילופין להחליף לאחר זמן מה את הפוסלן בתרופה אחרת חסרת הסיכון הזה, וודאי להפסיק לחלוטין הטיפול בכל תרופה אם בבדיקת צפיפות עצם הוכח שאין אוסטאופורוזיס – כפי שהיה במקרה זה. זאת לא נעשה, והתובעת עברה, כצפוי בנסיבות, שבר קשה בעצם הירך, שהותיר אותה נכה ומוגבלת.
מה הנזק שנגרם לתובעת בשל הטיפול השגוי באוסטאופורוזיס שהיא קיבלה ?
התובעת פיתחה שבר של עצם הירך כתוצאה משימוש ממושך בתורפת פוסלן לאוסטאופורוזיס שלא היתה לה. השבר הסתבך וגרר אחריו 3 ניתוחים, זיהום, פגיעה בעצב הסכיאטי בזמן הניתוח והופעת שיתוק של כף הרגל. מומחה לרפואה שיקומית שחוות דעתו צורפה לתביעה קבע כי כתוצאה מהשבר, איבדה התובעת יכולתה ועצמאותה בביצוע מעברים ובהליכה והיא נותרה עם 100% נכות צמיתה.
מהו הפיצוי הצפוי לתובעת בשל הטיפול השגוי לאוסטאופורוזיס שקיבלה ?
גילה של התובעת, לצד הנכות הגבוהה והמגבילה עימה נותרה התובעת ולצד צרכיה הרפואיים והשיקומיים, לרבות עבור עזרה בבית וחוצה לו, בתוספת פיצוי בשל כאב וסבל ועוגמת נפש, הם שיגדירו את גובה הפיצוי שייפסק לתובעת בתביעה.
גם מקרה זה, סביר להניח, יסתיים בהסכם פשרה ברשלנות רפואית, כפי רובם המכריע של המקרים. הפיצוי שיתקבל יהיה פטור מכל מס.