רשלנות של רופא משפחה בטיפול בכולסטרול גבוה גרמה להתקף לב

תביעה לפיצויים כספיים בשל רשלנות של רופא משפחה בטיפול בכולסטרול גבוה. התובע סבל מכולסטרול LDL גבוה, אך לא קיבל טיפול מניעתי בסטטינים, על אף המלצה של רופא מומחה. בהיעדר טיפול, חווה התובע התקף לב. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים בתביעה, מסבירים על הרשלנות, על הנזק ועל הפיצוי הצפוי

מה הייתה הרשלנות בטיפול בכולסטרול של המטופל ?

התובע, גבר בשנות הארבעים לחייו, סבל במשך שנים רבות מערכי LDL כולסטרול גבוהים. על אף זאת, ולמרות הסיכון הגבוה שהיה אצלו לחוות אירוע לבבי בשל רקע משפחתי (אב שנפטר מדום לב בגיל צעיר), לא ניתן לתובע הטיפול המניעתי הנדרש על ידי תרופה ממשפחת הסטטינים (נגד כולסטרול). הרשלנות במקרה זה חמורה ביותר מכיוון שהטיפול לא ניתן למטופל, גם לאחר שרופא מומחה למחלות לב (קרדיולוג), אליו הופנה התובע בשל ערכי הכולסטרול הלא תקינים, המליץ לטפל בו בטיפול מניעתי. כך קרה, שהמטופל עבר אוטם שריר הלב (התקף לב), אשר גרם לו לנזקים.

פרופ' לרפואת משפחה קבע כי מדובר בהתנהלות רשלנית של רופא המשפחה

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לרפואת המשפחה, אשר עיין בתיקיו הרפואיים של התובע וקבע כי רופאי המשפחה של התובע לא העריכו נכונה הסיכון של התובע ללקות באירוע לבבי חד ולא העניקו טיפול מניעתי מתאים, על אף גורמי סיכון של התובע לחוות אוטם שריר הלב – סיפור משפחתי (מות האב בגיל צעיר מאירוע לב) וערכי כולסטרול, בפרט כולסטרול רע (LDL), לא תקינים.

גם כאשר הופנה התובע על ידי רופא המשפחה לייעוץ עם רופא המתמחה במחלות לב (קרדיולוג) בשל גורמי הסיכון הנ"ל לאירוע לבבי,  וניתנה המלצה של הקרדיולוג להעניק טיפול מניעתי מקובל (טיפול בתרופה סטטינית), רופאי המשפחה לא מילאו אחר המלצת הקרדיולוג שהם עצמם היפנו התובע אליו, ולא העניקו לתובע טיפול מניעתי. בשל כך, חווה התובע התקף לב.

הפרופסור קבע לסיכום חוות דעתו כי:

"טיפולם של רופאי המשפחה בתובע היה רשלני ובניגוד לנדרש מרופא משפחה סביר…בנוסף לאמור לעיל הפרו רופאי המשפחה את חובתם לעקוב אחר הפניית התובע ליעוץ קרדיולוגי ולבצע הנחיותיו של הקרדיולוג להתחלת טיפול מניעתי. קיימת סבירות גדולה שניתן היה למנוע את אירוע אוטם שריר הלב בתובע על ידי טיפול מניעתי בסטטינים. אי נקיטת רמת טיפול כנדרש ברפואת משפחה סבירה הותירה התובע עם נכות צמיתה בשל אירוע אוטם שריר הלב שחווה".

רשלנות בבדיקת אקו לב גרמה למות החולה - היכנס/י למידע >

מהו הנזק שנגרם לתובע ומה הפיצוי הצפוי ?

בהיעדר טיפול בכולסטרול של התובע, נוצרה אצלו חסימה בעורק לבבי גדול שגרמה לאוטם שריר הלב ("התקף לב"). בשל כך נגרמה לתובע נכות לבבית קבועה.

במסגרת חישוב הפיצויים לתובע יובאו בחשבון בין היתר דרגת נכותו, גילו, שכרו ערב האירוע, צרכיו הרפואיים והשיקומיים, כמו גם עוגמת הנפש שנגרמה לו בשל הרשלנות והנכות עימה נותר.

באופן כללי, במקרים של נזקים קלים, נפסקים בתביעות רשלנות רפואית סכומים בסדר גודל של מאות אלפי שקלים. במקרים של נזקים חמורים, נפסקים מיליוני שקלים.

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן