תביעה נגד בית אבות בשל רשלנות חמורה שגרמה לנפילה קטלנית

תביעה נגד בית אבות בשל נפילה שגרמה למוות. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים מה הייתה הרשלנות של צוות בית האבות בגינה נפל המנוח אל מותו בגרם המדרגות ומהו הפיצוי הצפוי להתקבל בתביעה

מה הייתה הרשלנות בבית האבות שגרמה לנפילה הקטלנית ?

המנוח היה מאושפז בבית אבות גריאטרי. על אף גורמי סיכון מרובים לנפילה שהיו קיימים אצל המנוח, ושהיו ידועים היטב לצוות בית האבות, ועל אף נפילות חוזרות קודמות, שאף הן היו ידועות לצוות בית האבות, לא ננקטו אמצעי הזהירות הנדרשים, ולמרבה התדהמה, בשעות הערב, עת איש אינו נמצא במסדרון המחלקה ועמדת הצוות המטפל ריקה, הסתובב המנוח שהיה מבולבל ולא מתמצא במקום ובזמן, לבדו בכיסא הגלגלים שלו ללא כל השגחה, פתח את דלת היציאה לחדר המדרגות והתגלגל במדרגות אל מותו.

התביעה נתמכת בחוות דעת רפואית של רופא מומחה פרופסור לרפואה פנימית וגריאטרית, אשר קובע כי בית האבות התרשל כלפי המנוח וגרם למותו. להלן עיקרי קביעות המומחה בחוות הדעת:

  • מהספרות הרפואית למדים שהנפילות מהוות את אחת מבעיות הבריאות השכיחות והמסוכנות בקרב האוכלוסייה הגריאטרית. כ-30-40% מקרב בני 65 ומעלה נופלים לפחות אחת לשנה, ו-5% מהנפילות גורמות לחבלות חמורות הגורמות לנכות ואף למוות. הגורמים לנפילה הם רבים ומגוונים וקשורים בגיל, שינויים פיזיולוגיים, ניידות, מחלות רקע, הפרעה קוגניטיבית ובלבול.
  • המנוח אובחן על ידי בית האבות עצמו כנמצא בסיכון לנפילות. על אף זאת לא ננקטו כל האמצעים הבסיסיים הנדרשים למניעת נפילה, כפי שמצוינים ב"תכנית למניעת נפילות" של בית האבות עצמו.
  • הצוות גם היה מודע לכך שמצבו הקוגניטיבי של המנוח התדרדר. התדרדרות שבאה לידי ביטוי במצבים של בלבול, חוסר התמצאות במקום ובזמן, ושיפוט לקוי.
  • אירוע הנפילה במדרגות החירום היה נמנע אילו ננקטו פעולות פשוטות למנוע אותו, כגון השגחה על המנוח לבל יתנייד לבדו במחלקה, לדאוג שתמיד יימצא איש צוות במרחב הציבורי לצורך השגחה על המטופלים ולוודא כי לא יסתובבו לבדם. היה צורך בהפעלת אמצעי התראה בעת פתיחת הדלת למדרגות החירום, על מנת שמטופלים חסרי התמצאות לא יפתחו אותה בעצמם ולבדם.
  • במצבו הקוגניטיבי של המנוח היה על הצוות לשקול גם אמצעי של הגבלה פיזית. הגבלה פיזית מהווה חלק מהטיפול ואמצעי רפואי שנועד להגן על המטופל מפני גרימת נזק לעצמו וסביבתו. הנחיות לביצוע הגבלה פיזית מופיעות בחוזר מנהל רפואה מס' 15/2009.
630,000 ש"ח פיצוי בשל נפילה מכיסא גלגלים באשפוז שיקומי - היכנס/י למידע >

מהו הפיצוי הצפוי בתביעה נגד בית האבות ?

התביעה הוגשה לבית משפט שלום, ולכן מוערכת בשווי של עד 2,500,000 ש"ח. בתביעה נדרש פיצוי בשל אובדן הכנסות שהיו למנוח, הוצאות אבל ולוייה, וכן פיצוי משמעותי בגין הכאב והסבל שהיו מנת חלקו של המנוח עת נפל במדרגות ושבר את המפרקת, כמו גם בשל קיצור חייו ומותו בטרם עת.

התביעה לפיצויים בגין מות המנוח, הוגשה על ידי ילדיו, שהם יורשיו החוקיים, הבאים בנעליו. מבחינה פורמאלית מהווים היורשים נציגי עיזבון המנוח. במקרה זה זכאים יורשי המנוח לפיצוי כאילו היה מדובר במנוח עצמו, בחלקים שווים (בהתאם לצו הירושה). הפיצוי שיתקבל פטור מכל מס.

 

מחפש עו"ד לתביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית ? חשוב שתדע/י איך לבחור בעורך הדין המתאים

טיפים לבחירת עורך דין לתביעת רשלנות רפואית

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן