תביעה בשל רשלנות בטיפול שיניים שגרמה לפגיעה בעצב

תביעה לפיצויים בשל רשלנות בטיפול שיניים שגרמה לפגיעה בעצב. עורכי דין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים התובע, מתארים מה הייתה הרשלנות של רופא השיניים שגרמה לפגיעה העצבית עמה נותר התובע, ומהו הפיצוי הצפוי בתביעה 

מה הייתה הרשלנות של רופא השיניים ?

התובע, גבר בשנות הארבעים לחייו, ביקש לבצע השתלת שתל שן. לצורך כך פנה אל הנתבע, רופא שיניים. הנתבע התרשל בביצוע השתל, לא ביצע ההכנה הנדרשת, בין היתר על ידי צילומים מתאימים, והכניס את השתל עמוק מדי בלסת התחתונה של התובע. בשל כך נגרמה לתובע פגיעה בעצב הלסת התחתונה (העצב המנדיבולארי) שתלווה אותו למשך כל ימי חייו.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא שיניים, המתמחה בכירורגית פה ולסת. המומחה קבע בחוות דעתו כי מדובר במקרה זה ברשלנות רפואית בטיפול בתובע. להלן עיקרי קביעותיו:

  • אי קבלת הסכמה מדעת לטיפול: הנתבע לא הסביר לתובע על מהות הטיפול, ולא על הסיכונים הכרוכים בו, לרבות ובין היתר הסיכון של פגיעה בעצב. כמו כן, הנתבע לא החתים את התובע על טופס הסכמה מדעת לביצוע הטיפול כמתחייב בטיפול ניתוחי.
  • אי ביצוע הדמיית CT ו/או CBCT לפני הטיפול: קודם לביצוע השתלה יש לבצע תצלומים לצורך בדיקת הלסתות והאזורים אליהם יוחדרו שתלים: צילומים פריאפיקליים ופנורמיים של האזור אליו רוצים להחדיר השתל כדי לוודא שהלסת תקינה וללא פתולוגיה וצילומי CT ו/או CBCT לצורך הערכה מדויקת של העובי והגובה של העצם שלתוכה מתוכנן להחדיר את השתל. זאת, כדי להימנע מפגיעה באזורים אנטומיים חשובים כמו עצב.

המומחה סיכם חוות דעתו וקבע:

"ד"ר ABC לא ביצע צילומי CT לפני ההשתלה ובכך נהג בניגוד לרופא סביר.

אין כל ספק כי החדרת שתל לתוך העצב היא פעולה בלתי סבירה ומתחת לסטנדרט הנדרש מרופא שיניים סביר. ניתן היה למנוע אותה על ידי ביצוע בדיקת CT לפני הפעולה לווידוא מיקומו המדויק של העצב".

תביעה: רופא השיניים עקר השן באגרסיביות ושבר לתובע הלסת התחתונה

רשלנות רפואית בעקירת שן
היכנס/י למידע על התביעה

מהם הנזקים שנגרמו לתובע בשל הרשלנות בטיפול השתל בשן ?

המומחה קבע בחוות דעתו שצורפה לתביעה שכתוצאה מפגיעת השתל בתעלה המנדיבולרית מימין, נפגע אצל התובע העצב המנדיבולרי (עצב הלסת התחתונה) מימין, פגיעה המתבטאת בקיומם של אזורים של ירידה בתחושה ותחושת יתר – כאבים וזרמים – בשפה התחתונה ובסנטר מימין. מדובר בפגיעה קבועה שעלולה גם להחמיר עם הזמן.

מלבד כאב ותחושת זרמים, סובל התובע בשל הפגיעה העצבית גם, בין היתר, מ-:

יציאה לא רצונית של נוזלים ורוק מהפה.

נשיכות בלתי רצוניות של השפה התחתונה מימין.

הפרעה בדיבור.

קושי בגילוח.

קושי להתנשק (הפרעה בחיי אישות).

מהו הפיצוי הצפוי לתובע בשל הפגיעה הרשלנית בעצב הלסת התחתונה ?

כמקובל בתביעות רשלנות רפואית, היקף הפיצוי שייקבע לתובע, תלוי בהיקף הנזק שנגרם לו, כמו גם בהשפעת הנזק על התובע- בהתאם לנתוניו האישיים.

התובע נוטל תרופות בשל הפגיעה העצבית, שהן בעלות השפעה מטשטשת ומגבילה. כמו כן, התובע כאמור סובל מקשיים שונים, בדיבור, באכילה וכו'. אלו וגם אלו, כמו גם הכאב והסבל, הצער ועגמת הנפש שמסבה הפגיעה לתובע, ועוד נתונים רלבנטיים אחרים, הם שיכתיבו גובה הפיצוי שייפסק לתובע בתביעה.

להרחבה על אופן חישוב הפיצויים ברשלנות רפואית – לחצ/י כאן

400,000 ש"ח פיצוי לאישה בשל רשלנות בניתוח פלסטי >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן