פיצוי בתביעה על רשלנות בטיפול באירוע מוחי חולף (TIA)

בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי קשישה שחוותה שבץ מוחי תקבל פיצוי של 550,000 ש"ח, בשל רשלנות בטיפול באירוע מוחי חולף שקדם לכך. הפיצוי התקבל מעבר ל-10,000 ש"ח בכל חודש שהתובעת תמשיך לקבל מהמוסד לביטוח לאומי.

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר שייצגו התובעת, מסבירים בשורות הבאות מה הייתה הרשלנות ואיך חושב הפיצוי ששולם לתובעת

מה הייתה הרשלנות בטיפול בתובעת ?

בתביעה נטען כי התובעת קיבלה טיפול רשלני במסגרת אשפוזה וביקוריה במיון בית חולים ממשלתי, כאשר על אף היותה בסיכון גבוה לפתח אירוע מוחי – בשל אירוע מוחי חולף שחוותה, לא זוהה האירוע שבפתח ולא ניתן טיפול מניעתי.

אירוע מוחי חולף או באנגלית  Transient Ischemic Attack – TIA- מהווה "נורת אזהרה" לפני שבץ מוחי שמתפתח, מאחר שהרבה פעמים אירוע שכזה מקדים שבץ מוחי. חולה המציג תלונות המתאימות לאירוע מוחי חולף, צריך לעבור בירור מתאים באופן מיידי. אי מתן טיפול הולם במקרה של אירוע מוחי חולף, עלול להיחשב לרשלנות בטיפול באירוע מוחי בבית חולים.

במקרה זה על אף שהתובעת הציגה בחדר המיון סימנים המלמדים על אירוע מוחי בפתח, לא נעשה צילום של כלי הדם המוחיים שלה על ידי בדיקת סיטי אנגיוגרפיה המדגימה את זרימת הדם בעורקי המוח. בשל כך לא זוהה כי הסיבה לאירוע המוחי החולף שחוותה התובעת הייתה חסימה ההולכת ומתגבשת בעורק מוחי גדול. מומחה קבע בחוות דעתו שצורפה לתביעה כי אי ביצוע הבדיקה מהווה סטייה מפרקטיקה רפואית מקובלת בבתי חולים בישראל ומנוגד לכללים של האיגודים המקצועיים המקובלים בעולם הרפואה.

פיצוי בגין אירוע מוחי חולף - אימתי ? >

איך נקבע הפיצוי לתובעת בשל הרשלנות ?

בשל השבץ המוחי שפקד את התובעת, נותרה היא עם נזק בלתי הפיך המתבטא בחולשת יד ורגל אחת וקשיי דיבור. במקרה זה, כברגיל, הכחיש בית החולים אחריותו למקרה. בהמלצת בית המשפט הגישו הצדדים תחשיבי נזק ובית המשפט נתן לצדדים הצעת פשרה אשר הובילה להסכם פשרה בתביעת הרשלנות הרפואית נגד בית החולים.

במקרה זה דובר באישה קשישה, אשר סבלה ממחלת כלי דם קשה ללא קשר לאירוע הרשלנות של התביעה. בשל האירוע המוחי החלה התובעת לקבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבאות בגין נכותה בסך של כ-10,000 ש"ח בחודש לכל החיים- סכום חודשי שהיה גבוה משכרה של התובעת לפני האירוע. קצבאות המוסד לביטוח לאומי קוזזו מהפיצוי לו הייתה זכאית התובעת מבית החולים כמתחייב על פי דין, ובסופו של דבר קיבלה היא כאמור, בנוסף לקצבאות הביטוח הלאומי הקבועות לכל החיים, גם תשלום חד פעמי של 550,000 ש"ח שרובו ככולו שולם בגין הכאב והסבל ועגמת הנפש שנגרמו לתובעת בשל הרשלנות ותוצאותיה.

3,500,000 ש"ח פיצוי בשל איחור בטיפול בשבץ מוחי - לחצ/י למידע על המקרה >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן