תביעה לפיצויים בשל רשלנות בטיפול בהריון בסיכון לפג

תביעה לפיצויים בשל רשלנות בטיפול בהריון בסיכון לפג. על אף גורמי סיכון ללידת פג, לא טופלה התובעת בהתאם לנדרש במצב זה ונולד פג בשבוע מוקדם שלא שרד. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים מה הייתה הרשלנות בטיפול בהריון בסיכון לפג ומה הפיצוי שנדרש

מה היתה הרשלנות בטיפול בהריון בסיכון לפג ?

במסגרת הריונה הראשון של התובעת בקופת החולים שלה, סבלה היא מקיצור מוקדם של צוואר הרחם שהציב אותה בסיכון ללידה מוקדמת. בשל טיפול משולב שניתן לה, צלח ההריון והסתיים עם לידת ילד בריא. בהריון הבא של התובעת, במהלכו טופלה היא באותה קופת חולים, לא ננקטה שום פעולה על מנת למזער הסיכון ללידה מוקדמת, על אף הרקע. כך באין מפריע התפתחה לידה בשלב מוקדם מאוד, ובשבוע 22 להריונה ילדה התובעת פג קטן שלא הצליח לשרוד ונפטר מספר דקות לאחר לידתו.

מומחה בכיר למיילדות וגינקולוגיה קבע כי מדובר במחדל קשה של קופת החולים של אי ביצוע כל פעולה על מנת למנוע לידה מוקדמת

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא בכיר למיילדות וגינקולוגיה אשר קבע כי הרקע של התובעת חייב טיפול ומעקב מתאימים בהריון, שהיו מונעים בסבירות גבוהה לידה בשלב כה מוקדם ומות התינוק, כפי שקרה. מדובר במחדל קשה של קופת החולים של אי ביצוע כל פעולה על מנת למנוע לידה כה מוקדמת, על אף הרקע הידוע והטיפול הקיים. להלן עיקרי קביעות המומחה:

  • "ד"ר *** לא הזכירה את עברה ההריוני של האישה, לא כשראתה אותה במסגרת מעקב לאחר ההריון הראשון, וגם לא כשהופיע הריון שני בו היא טיפלה. מחובתה היה לכלול באנמנזה של האישה, ודאי עם היוודע הריונה השני, את הרקע של הקיצור המוקדם של צוואר הרחם בהריון הראשון והטיפול שניתן לאישה בעקבות כך.
  • נתונים אלו חייבו החל משבוע 16 של ההריון מתן טיפול מניעתי בנרות פרוגסטרון, לצד ביצוע מעקב תכוף אחר אורך צוואר הרחם ותצורתו והמלצה למנוחה והימנעות מיחסים.
  • מתן טיפול בפרוגסטרון עם או בלי תפר של צוואר הרחם, היה מאפשר בסבירות גבוהה למשוך ההריון לשבועות מתקדמים יותר ולמנוע את מות היילוד בשבוע כה מוקדם.
  • ביצוע מעקב תכוף אחר אורך צוואר הרחם ותצורתו על ידי האולטרסאונד היה מאפשר בעיתוי המתאים מתן טיפול בצלסטון המשפר משמעותית סיכויי הפג לשרוד.
  • ד"ר *** לא טרחה אפילו לנצל את ההזדמנות שהיתה ולא ביקשה במסגרת ההפניה שנתנה לאישה לסקירת מערכות מוקדמת, לבקש לאמוד את אורכו ותצורתו של צוואר הרחם במסגרת הסקירה שעברה האישה בשבוע 16+2 להריון, על אף הרקע. יכול מאוד להיות שכבר בשלב זה ניתן היה לזהות סימנים של קיצור מוקדם של הצוואר, ולטפל בהתאם (פרוגסטרון עם או בלי תפר והמשך מעקב תכוף אחר אורך הצוואר ותצורתו לצד המלצה על מנוחה והימנעות מיחסים).
  • התעלמות מהרקע המיילדותי של האישה ואי ביצוע כל ניסיון למנוע לידה מוקדמת על אף הרקע, מהווה מחדל חמור ובלתי סביר".
4,800,000 ש"ח בשל לידת פג לאחר הריון תאומים - היכנס/י למידע >

מהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?

אילולא הרשלנות בטיפול בהריונה של התובעת, הפג היה שורד את פגותו. משכך נתבעו פיצויים בשל פטירת הפג. בגין פטירת יילוד נהוג לפסוק פיצויים בטווח של 1,500,000 – 2,000,000 ש"ח בנוסף להוצאות משפט.

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן