עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מתארים תביעה בה הם מייצגים ילדה שנולדה פגה עם שיתוק מוחין, בשל רשלנות רפואית בטיפול במגנזיום בלידה מוקדמת
תביעה בשל רשלנות רפואית בטיפול במגנזיום לפני לידה מוקדמת
מה הייתה הרשלנות בטיפול במגנזיום בלידה המוקדמת ?
התובעת, אחת משתי תאומות, נולדה בשבוע 29 בניתוח קיסרי. במקביל להחלטה לסיים ההיריון בניתוח קיסרי בשבוע 29, וכמקובל במצבים אלו, נרשמה הוראה לתת לאם התובעת לפני הלידה טיפול במגנזיום סולפט, וזאת במטרה להגן על המוח של הפגים ולהקטין בכך הסיכון לפגיעה מוחית והופעת שיתוק מוחין. אולם, מסיבה שאינה ברורה, ההוראה לתת הטיפול במגנזיום סולפט נפלה בין הכיסאות והתובעת לקתה בשיתוק מוחין, המלווה בליקויים קוגניטיביים-שכליים.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא בכיר למיילדות וגינקולוגיה, אשר קבע כי לא הייתה שום הצדקה שלא לתת לאם הטיפול המקובל במגנזיום סולפט על ידי מנת העמסה הניתנת בתוך 10-20 דקות. המומחה הרפואי קבע בחוות דעתו כי כל ההזדמנויות שהיו להספיק לתת הטיפול במגנזיום לפני הלידה לא נוצלו, לשווא. בשל כך נולדה פגה הלוקה בשיתוק מוחין.
אילו קוימה ההנחיה לתת לאם מגנזיום סולפט לפני הלידה, היה נמנע הנזק המוחי של הפגה
לכתב התביעה צורפה גם חוות דעת של פרופסור לרפואת ילדים ונוירולוגיה של הילד. הפרופסור קבע בחוות דעתו כי הטיפול במגנזיום סולפט מיועד למנוע נזקים מוחיים מסוג שיתוק מוחין. אילו היה ניתן ליולדת לפני הניתוח הקיסרי הטיפול המקובל במגנזיום סולפט, אפשר היה למנוע את הופעת שיתוק המוחין של התובעת והליקויים הקוגניטיביים הנלווים לו.
מהו הפיצוי הצפוי להתקבל בתביעה ?
התובעת לקתה בשיתוק מוחין ובפגיעות קוגניטיביות נוספות המזכים אותה ב-85% נכות, בגין פגיעות מוטוריות-קוגניטיביות ושכליות. בשל הנכות הקשה והמגבילה, הכוללת תחלואה כפולה, מוטורית ושכלית, ולאור גילה הצעיר של התובעת, צפויים להיפסק בתביעה מיליוני שקלים שיסייעו במילוי צרכיה התפקודיים, הרפואיים והשיקומיים של התובעת.