תביעה לפיצויים בשל שיתוק ארב שנגרם לילדה בלידה, בעקבות רשלנות ביילוד ואקום. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר המייצגים התובעים, מתארים בשורות הבאות את פרטי התביעה והפיצוי הצפוי
רשלנות רפואית ביילוד ואקום
מה הייתה הרשלנות בלידת הוואקום במקרה זה?
היולדת התקבלה לבית החולים והועברה לחדר לידה. במשך שעות חלה התקדמות איטית בירידת ראש העובר בתעלת הלידה. בשלב מסוים הופיעו במוניטור סימנים שהצריכו ביצוע פעולות לשיפור מצב העובר וכן את סיום הלידה בניתוח קיסרי והיולדת אף הוחתמה על טופס הסכמה לניתוח קיסרי. לפתע פתאום, סטה צוות חדר הלידה מההחלטה המקורית והחל לנסות לחלץ היילוד באמצעות מכשיר ואקום, על אף שראש העובר היה גבוה מדי בכדי לבצע לידת ואקום בטוחה, ומבלי שהתקבלה מראש הסכמת היולדת ללידה מסוג זה. במקביל למשיכות הראש באמצעות גביע הוואקום, בוצעו לחיצות אסורות על בטנה של היולדת (לחץ פונדלי). לאחר שראש העובר נמשך החוצה, נתקעו כתפי העובר ולא הצליחו לעבור את האגן של היולדת. בשלב זה בוצעו פעולות שהובילו לחילוץ היילוד, אולם נגרמה פגיעה קשה בעצבים העוברים בצוואר היילוד, שגרמו לשיתוק של היד (שיתוק על שם ארב).
רופא בכיר למיילדות וגינקולוגיה קבע: מדובר בהתנהלות רשלנית !
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכיר למיילדות וגינקולוגיה שקבע כי מדובר במקרה זה ברשלנות בלידה.
המומחה הרפואי קבע כי לא היה מקום ליילד בוואקום, כי צריך היה להתמיד בתוכנית המקורית ולסיים הלידה בניתוח קיסרי.
המומחה קבע כי לא התקיימו התנאים ליילוד בוואקום, באשר גובה ראש העובר לא היה מתאים ליילוד בוואקום בנסיבות. לידת הוואקום, בפרט משבוצעה כשראש העובר היה גבוה, העלתה הסיכון לכליאת כתפי העובר וכן להופעת שיתוק על שם ארב.
עוד קבע המומחה כי הפעלת לחץ על הבטן במטרה לסייע בחילוץ היילוד, הינה פרקטיקה לא מקובלת, האסורה לשימוש ברוב חדרי הלידה בארץ. מדובר בטכניקה שלא מקובלת בספרי הלימוד הרשמיים ומעלה הסיכון לכליאת כתפי העובר ולהופעת שיתוק על שם ארב.
המומחה קבע לסיכום חוות דעתו כי בשל התנהלות לא תקינה בלידה, סובלת הילדה מנכות קבועה ומגבילה בידה הימנית.
מהם הנזקים שנגרמו לילדה בשל לידת הוואקום הרשלנית ?
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לאורתופדיה אשר קבע כי בשל מתיחת יתר של הראש/צוואר בלידת הוואקום, נפגעו העצבים היוצאים מאזור הצוואר לכיוון היד. בשל כך נגרם שיתוק של היד – שיתוק על שם ארב.
המומחה קבע כי ידה הימנית הדומיננטית של הילדה הפכה פגועה ותגביל תפקודה של הילדה למשך כל ימי חייה.
מהו הפיצוי הצפוי להתקבל בתביעת הרשלנות בלידה ?
הפיצוי שצפוי להתקבל בתביעה מושפע מהיקף הנזקים שנגרמו לילדה בשל הלידה. במקרה זה מדובר בנזק תפקודי משמעותי, אשר יגביל תפקודה של הילדה בכל תחומי החיים, למשך כל חייה. בשל כך צפוי להתקבל פיצוי בגין מספר רכיבי נזק, כשהעיקריים שבהם הם:
פיצוי עבור פגיעה בכושר ההשתכרות בעתיד
פיצוי עבור עזרה בבית ובכלל
פיצוי עבור הוצאות טיפולים רפואיים ושיקום (מעבר למה שממומן במסגרת סל שירותי הבריאות)
פיצוי בשל כאב וסבל, צער ועוגמת נפש
בשורה התחתונה
מקרה זה הוא מקרה נוסף מבין מקרים רבים של תביעות רשלנות רפואית בלידה בהן אנו מטפלים.
ניסיוננו רב השנים בתחום משפטי זה, לצד התמחות ספציפית בדיני הרשלנות הרפואית, מלמדנו כי לא כל נזק בלידה, ליילוד או ליולדת, מחויב המציאות.
לכן, במידה שנגרם נזק בלידה – לך או לילדך – אנו ממליצים לפנות לייעוץ משפטי בהקדם, שכן פרק הזמן להגשת תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית מוגבל בזמן בשל דיני ההתיישנות.